Porumbul este utilizat într-o varietate de produse alimentare, inclusiv făină de porumb, ulei de porumb, popcorn, sirop de porumb, făină de porumb și produse de patiserie și deserturi. Aceste produse oferă o gamă largă de opțiuni culinare și sunt consumate în întreaga lume în diferite culturi și bucătării.

Acerola curiozități uimitoare
4 curiozități
/
4051 curioși
/
36 opinii
Acerola (Malpighia glabra), cunoscută și sub numele de vișină de Barbados, vișină tropicală sau cireașă portoricană, este o specie subtropicală din familia Malpighiaceae. Mai multe pe Wikipedia.
Informații rapide despre Acerola
- Acerola este un arbust sau pom mic fructifer peren, care crește până la înălțimea de 3 m, având o coroană bogată.
- Florile cresc în buchete de câte 2-5.
- Fructele sale comestibile au un conținut remarcabil de vitamina C.
- Acerola provine din Americii de Sud, Americii Centrale și Mexic. Probabil, Acerola a fost cultivată în sudul Mexicului și apoi s-a răspândit în America Latină și Caraibe.
Descoperă lucruri interesante despre Acerola și află răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.
1
/ 4
Datorita proprietatilor antioxidate, sucul de Acerola, ajuta la mentinerea sanatatii ficatului.
Interesant?
2
/ 4
Acerola este utilizată în diferite industrii pentru a produce diverse produse. Este inclusa în produsele pentru corp și baie, îngrijirea părului, scopuri medicinale, fabricarea săpunului, băuturi și alimente.
Interesant?
3
/ 4
Acerola este bogată în Vitamina C, Vitamina A, B2, B1, B3, Bioflavonoide și Carotenoizi.
Interesant?
4
/ 4
Sucul de Acerola reduce glicemia, ceea ce reduce dispoziția glucozei cu metabolismul energetic.
Acerola reduce trigliceridele, creșterea în greutate și colesterolul și consolidează metabolismul și inflamația.
Interesant?
Descoperă și alte lucruri pe care poate nu le știai:
Drumurile din India pot inconjura globul de aproape 120 de ori.
Primul restaurant de fast food din Ungaria, un McDonald's, a fost deschis în 1988.
În 2014, peste 43.000 de indieni entuziaști s-au adunat pentru a forma cel mai mare drapel uman din lume.
Congelarea este o metodă excelentă de a păstra cireșele pentru o perioadă mai lungă de timp, păstrându-le gustul și proprietățile nutritive. Iată cum puteți congela cireșele:
- Spălați și curățați: Spălați cireșele cu grijă și îndepărtați codițele și sâmburii.
- Opțional: Puteți congela cireșele întregi sau le puteți tăia în jumătăți.
- Aranjați pe o tavă: Așezați cireșele într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru a preveni lipirea lor.
- Congelați inițial: Introduceți tava în congelator pentru câteva ore, până când cireșele sunt complet congelate.
- Transferați în pungi: Transferați cireșele congelate în pungi de plastic sau recipiente etanșe.
- Etichetați și datați: Etichetați punga sau recipientul cu data congelării.
Cireșele congelate pot fi păstrate timp de 8-12 luni.