Curiozități despre Acerola

Acerola curiozități uimitoare

4 curiozități
/
4051 curioși
/
36 opinii
Acerola (Malpighia glabra), cunoscută și sub numele de vișină de Barbados, vișină tropicală sau cireașă portoricană, este o specie subtropicală din familia Malpighiaceae. Mai multe pe Wikipedia.

Informații rapide despre Acerola

  • Acerola este un arbust sau pom mic fructifer peren, care crește până la înălțimea de 3 m, având o coroană bogată.
  • Florile cresc în buchete de câte 2-5.
  • Fructele sale comestibile au un conținut remarcabil de vitamina C.
  • Acerola provine din Americii de Sud, Americii Centrale și Mexic. Probabil, Acerola a fost cultivată în sudul Mexicului și apoi s-a răspândit în America Latină și Caraibe.
Descoperă lucruri interesante despre Acerola și află răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.
1
/ 4
Datorita proprietatilor antioxidate, sucul de Acerola, ajuta la mentinerea sanatatii ficatului.
7
0
Interesant?
2
/ 4
Acerola este utilizată în diferite industrii pentru a produce diverse produse. Este inclusa în produsele pentru corp și baie, îngrijirea părului, scopuri medicinale, fabricarea săpunului, băuturi și alimente.
10
1
Interesant?
3
/ 4
Acerola este bogată în Vitamina C, Vitamina A, B2, B1, B3, Bioflavonoide și Carotenoizi.
9
1
Interesant?
4
/ 4

Sucul de Acerola reduce glicemia, ceea ce reduce dispoziția glucozei cu metabolismul energetic.

Acerola reduce trigliceridele, creșterea în greutate și colesterolul și consolidează metabolismul și inflamația.

7
1
Interesant?

Cei care au citit despre Acerola, au accesat si urmatoarele:

Descoperă și alte lucruri pe care poate nu le știai:
Porumbul este utilizat într-o varietate de produse alimentare, inclusiv făină de porumb, ulei de porumb, popcorn, sirop de porumb, făină de porumb și produse de patiserie și deserturi. Aceste produse oferă o gamă largă de opțiuni culinare și sunt consumate în întreaga lume în diferite culturi și bucătării.

Congelarea este o metodă excelentă de a păstra cireșele pentru o perioadă mai lungă de timp, păstrându-le gustul și proprietățile nutritive. Iată cum puteți congela cireșele:

  • Spălați și curățați: Spălați cireșele cu grijă și îndepărtați codițele și sâmburii.
  • Opțional: Puteți congela cireșele întregi sau le puteți tăia în jumătăți.
  • Aranjați pe o tavă: Așezați cireșele într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru a preveni lipirea lor.
  • Congelați inițial: Introduceți tava în congelator pentru câteva ore, până când cireșele sunt complet congelate.
  • Transferați în pungi: Transferați cireșele congelate în pungi de plastic sau recipiente etanșe.
  • Etichetați și datați: Etichetați punga sau recipientul cu data congelării.

Cireșele congelate pot fi păstrate timp de 8-12 luni.