Curiozitati despre Afine

Afine Informatii interesante si curiozitati

6 curiozitati
/
3298 curiosi
/
33 opinii
Cauti lucruri interesante despre Afine? Mai jos poti descoperi 6 curiozitati reale, chiar daca par ciudate sau amuzante, deci nu uitati sa votati ce considerati interesant.
Afinul, cunoscut si ca afin de munte, afin negru, afene, asine, coacaz sau merisor de munte, este un arbust din familia Ericaceae si poate fi gasit in Europa, nordul Asiei, Groenlanda, vestul Canadei si vestul Statelor Unite.

Informatii rapide despre Afina

Sa aflam rapid lucruri de baza despre Afine.
  • Fructul este numit afină și este de culoare albastru-inchisă sau albastru-brumărie, de formă rotundă, zemoasă, cu gust plăcut dulce acrișor.
  • Frunzele sunt mici, ovale si crestate pe margine, verzi pe ambele fețe.
  • Se poate inmulți prin insămânțare sau prin butași.
  • Nativii americani mai numesc afinele si „fructe de stele”, deoarece florile au o formă de stea.

Curiozitati interesante despre Afine

Curiozitati uimitoare despre Afine pe care poate nu le stiati. Educationale, haioase si cateodata chiar bizare.
1
/ 6
Când Lewis și Clark, exploratori din America de Nord s-au aventurat în Nord-Vest, au descoperit că nativii americani din acele regiuni, afumau afinele pentru a le păstra pentru iarnă.
7
0
Interesant?
Beneficile afinelor pentru sanantate
Goki.ro

Afinele au multiple beneficii pentru sanatate, precum capacitatea de a stimula sănătatea inimii, scăderea colesterolului, îmbătrânirea inversă, promovarea pierderii în greutate și stimularea sănătății creierului.

Considerate un superaliment, afinele pot ajuta la combaterea cancerului, pot calma inflamația, stimulează imunitatea, îmbunătățesc digestia și previn căderea părului.

6
0
Interesant?
3
/ 6
O cană de afine conține aproximativ 80 de calorii, 3,6 grame de fibre și 25% din cantitatea recomandată zilnic de vitamina C.
5
0
Interesant?
4
/ 6
Michigan (din Statele Unite ale Americii), este statul numărul unu în producția de afine, cu cultivatori care produc peste 100 de milioane de kilograme de afine în fiecare an.
4
0
Interesant?
5
/ 6

Afinele conțin un compus vegetal numit antocianină.

Acest lucru oferă afinelor atât culoarea lor albastră, cât și multe dintre beneficiile lor pentru sănătate.

6
1
Interesant?
Prelucrarea afinelor
Goki.ro

Afinele se vând proaspete sau sunt prelucrate sub formă de piure, suc sau fructe uscate sau infuzate congelate rapid.

Acestea pot fi apoi utilizate într-o varietate de bunuri de larg consum, cum ar fi jeleuri, gemuri, plăcinte cu afine, briose sau ca aditiv la cerealele pentru micul dejun.

2
2
Interesant?
Sustine-ne cu un LIKE

Descopera mai multe

Daca ti-au placut informatiile despre Afine, descopera si alte lucruri pe care poate nu le stiai.
Acerola este utilizată în diferite industrii pentru a produce diverse produse. Este inclusa în produsele pentru corp și baie, îngrijirea părului, scopuri medicinale, fabricarea săpunului, băuturi și alimente.

Pe 17 mai 1995, Constantin Lăcătușu, devine primul roman care atinge varful Everest si pune steagul Romaniei pe cel mai inalt varf din lume.

Constantin L. are mai multe recorduri inregistrate, reusind in 2001 sa completeze urcarea celor Sapte Varfuri (cele mai inalte varfuri din lume).

Cei care au citit despre Afine, au accesat si urmatoarele