Toti dinozaurii depuneau oua.
Au fost descoperite aproximativ 40 de tipuri de oua de dinozaur.
Soarele cântărește incredibil 1,989,100,000,000,000,000,000 miliarde de kilograme.
Aproximativ greutatea a 330.000 Pământuri!
Există doar o diferență de 10 kilometri în diametrul polar al Soarelui în comparație cu diametrul său ecuatorial.
Aceasta înseamnă că el este aproape o sferă perfectă, dar totusi nu este cel mai sferic corp din sistemul nostru solar, deoarece aceasta caracteristica aparține lui Venus.
Soarele uneori generează asa numitele "vânturi solare", care sunt fluxuri de particule încărcate cu protoni și electroni care călătoresc prin sistemul solar la aproximativ 450 de kilometri pe secundă.
Aceste vânturi solare sunt create atunci când fluxul de particule generează suficientă energie cinetică pentru a scăpa de centrul gravitațional al Soarelui și de coroana solara.
Deși distanța oficială dintre Soare și Pământ este de 149.597.870.700 de metri, ea fluctuează anual.
Acest lucru se datorează faptului că Pământul se mișcă în jurul Soarelui pe o orbită eliptică, ceea ce înseamnă că distanța dintre cele două variază de la 147 la 152 milioane de kilometri.
Descoperiti mai multeSoarele se află la 24 000 - 26 000 de ani lumină distanță de centrul galactic, si are nevoie de 225-250 de milioane de ani pentru a finaliza o orbită a centrului Calea Lactee.
În timp ce realizează această orbită, Soarele se deplasează cu o vieza de 136,7 mile pe secundă.
Compoziția Soarelui este de aproximativ 75% Hidrogen și 25% Heliu.
Diferitele metale reprezintă mai puțin de 0,1% din masa Soarelui.
Soarele a început ciclul de viață ca toate celelalte stele, ca un nor de gaz numit Nebuloasă. Inițial, gazul și praful care au creat Soarele nostru ar fi fost sub forma unui nor dens, care ar fi avut o temperatura de aproximativ -226 grade Celsius.
Părți ale acestui nor ar fi început să se prăbușească sub propria gravitate pentru a forma mici corpuri numite Protostele.
Descoperiti mai multeEnergia din nucleul Soarelui este generată de fuziunea nucleară, deoarece Hidrogenul se transformă în Heliu. Producția de energie a Soarelui este de aproximativ 386 miliarde de megawați.
În timpul procesului de fuziune nucleară în interiorul Soarelui, miezul poate atinge temperaturi uluitoare de 150 milioane de grade Celsius.
Soarele este înconjurat de o aură de plasmă numită "coroană solară".
Coroana Soarelui ajunge la milioane de kilometri în spațiu și se vede foarte ușor în timpul unei eclipse totale a Soarelui.
Descoperiti mai multeMulți cred că există 9 planete care orbitează în jurul Soarelui în sistemul nostru solar. Cu toate acestea, din 2006, exista oficial doar 8 planete reale, deoarece Pluto este clasificat ca Planeta pitică.
Acestea sunt Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun.
Soarele are un câmp magnetic incredibil de puternic și, prin urmare, are multe furtuni magnetice.
În timpul acestor furtuni magnetice apar erupții solare și le putem vedea când privim la fotografiile de pe Soare, unde apar pe suprafața ca pete întunecate. Acestea se numesc pete solare, iar în aceste pete solare liniile magnetice apar ca furtuni care se rasucesc și rotesc, similar cu o tornadă pe Pământ.
Descoperiti mai multeExistă 5 planete pitice ținute în orbită prin atractia gravitațională masivă a Soarelui nostru.
Acestea sunt Pluto, Ceres, Haumer, Makemake și Eris.
La 4,6 miliarde de ani, Soarele nostru este în faza principala al stadiului sau și este considerata o stea de vârstă mijlocie.
Aceasta înseamnă că este la jumătatea vieții sale și este în prezent cunoscuta ca "Pitica Galbena".
Soarele este de o dimensiunea potrivita, forma, luminozitatea, vârsta, temperatura și distanța pentru ca viața să existe pe Pământ.
Dacă acesti factori ar fi diferiti, chiar si cu putin, viața pe care o cunoaștem nu ar exista.
De-a lungul istoriei omenirii, Soarele a jucat o mare influență în multe religii antice. Deseori văzut ca dătător de viață, multe culturi timpurii au văzut Soarele ca o divinitate.
Egiptenii aveau un zeu soare numit Ra, iar aztecii aveau de asemenea un zeu soare numit Tonatiuh.
Există un tip special de telescop numit "Coronograf", un instrument astronomic cu ajutorul căruia putem vedea lucruri foarte apropiate de Soare, cum ar fi coroana solara, alte planete sau comete care il orbiteaza.
Funcționează prin utilizarea unui disc pentru a bloca suprafața strălucitoare a Soarelui.
Toti dinozaurii depuneau oua.
Au fost descoperite aproximativ 40 de tipuri de oua de dinozaur.
Einstein a fost casatorit de doua ori si a avut trei copii.
Prima sa sotie a fost Mileva Maric, una dintre colegele lui. Dupa ce au
divortat, s-a casatorit cu vara sa, Elsa Löwenthal.