Cum a fost creat Soarele?

Cum a fost creat Soarele?
Goki.ro

Soarele a început ciclul de viață ca toate celelalte stele, ca un nor de gaz numit Nebuloasă. Inițial, gazul și praful care au creat Soarele nostru ar fi fost sub forma unui nor dens, care ar fi avut o temperatura de aproximativ -226 grade Celsius.

Părți ale acestui nor ar fi început să se prăbușească sub propria gravitate pentru a forma mici corpuri numite Protostele.

Pe măsură ce prăbușirea Proto-Stelei scade, energia gravitațională este transformată în căldură și acest lucru determină ca Protosteaua să strălucească roșu.

Continuă să se comprime până când reacțiile nucleare din nucleul său vor opri colapsul gravitațional. Aceasta înseamnă că protosteaua a devenit o stea și este în stadiul sau principal.

Mai multe curiozitati

Descopera sectiunile de curiozitati din care face parte aceasta.

Citite in acest moment

Descopera alte lucruri interesante care sunt citite acum de altii.
Cate soiuri de cafea exista?

Exista aproximativ 80 de soiuri de cafea, printre cele mai cultivate fiind Arabica, Robusta, Liberica si Maragogype.

Exista doua soiuri principale de boabe, verzi si rosii. Boabele rosii sunt folosite pentru a produce cafele mai usoare.

Mareele oceanice sunt cauzate de rotația Pământului și de tracțiunea gravitațională a Lunii și a Soarelui care acționează asupra apei oceanice.
Porumbul este o componentă esențială a dietelor umane din întreaga lume și contribuie la diversitatea alimentară globală prin furnizarea de carbohidrați, fibre, vitamine și minerale esențiale. Consumul de porumb în diverse forme și preparate adaugă varietate și valoare nutritivă dietelor umane, contribuind la sănătatea și bunăstarea populațiilor.
Ce distanta este intre Soare si Pamant?

Deși distanța oficială dintre Soare și Pământ este de 149.597.870.700 de metri, ea fluctuează anual.

Acest lucru se datorează faptului că Pământul se mișcă în jurul Soarelui pe o orbită eliptică, ceea ce înseamnă că distanța dintre cele două variază de la 147 la 152 milioane de kilometri.

Insula mai inalta decat lata

În marea dintre Australia și Noua Zeelandă, există o insulă mai înaltă decât lată.

Numita "Piramida lui Ball", măsoară doar 300 de metri, dar vârfurile acesteia ajung la 562 metri înălțime.