Nigeria are cea mai mare populație din Africa (154,7 milioane de persoane).
Aceasta reprezintă 18% din populația totală a Africii.
Creierul nu simte durere.
Chiar dacă creierul procesează semnalele de durere, creierul în sine nu simte de fapt durere.
Neuronii continuă să crească pe întreaga durată de viață umană.
Informațiile se transmit la diferite viteze în cadrul diferitelor tipuri de neuroni.
Creierul conține 86 de miliarde de celule nervoase care se îmbină cu 100 de miliarde de conexiuni.
Acesta este mai mult decât numărul de stele din Calea Lactee.
Einstein a murit la Princeton, New Jersey la 18 aprilie 1955. Avea 76 de ani. Dupa moartea sa, creierul lui a fost studiat de o echipa de oameni de stiinta canadieni.
Urechile nu înceteaza niciodată să audă, chiar și atunci când dormi.
In timpul acesta creierul tău ignoră sunetele primite.
Nigeria are cea mai mare populație din Africa (154,7 milioane de persoane).
Aceasta reprezintă 18% din populația totală a Africii.
Un mit popular spune că dacă îți mânâncă urechea stângă, cineva te bârfește, iar dacă te mănâncă cea dreaptă, cineva te laudă.
Această superstiție există în diverse culturi și este asociată cu ideea că urechile sunt „canale” prin care se pot simți energiile pozitive sau negative. Deși nu există dovezi științifice, mulți oameni încă recunosc acest mit ca o curiozitate culturală.
Diferențele dintre alunele crude și cele prăjite sunt semnificative:
Recomandarea generală este să se consume alune crude sau prăjite ușor, fără adaos de ulei și sare.
Deși ambele fac parte din familia Grossulariaceae, agrișele și coacăzele au caracteristici diferite în ceea ce privește aspectul, gustul și modul de utilizare.
Agrișele au fructe mai mari, care pot fi verzi, galbene, roșii sau violete, și un gust dulce-acrișor. De obicei, cresc individual pe ramuri și au o coajă mai groasă. În plus, unele soiuri de agrișe au perișori fini pe suprafața fructului.
Coacăzele, pe de altă parte, sunt mai mici și cresc în ciorchini. Ele pot fi roșii, negre sau albe, având o textură mai moale și un gust mai acru decât agrișele.
În bucătărie, coacăzele sunt adesea folosite pentru sucuri, siropuri și gemuri, în timp ce agrișele sunt mai frecvent utilizate în deserturi, sosuri și consumate ca atare.