Cand este mai activ creierul?
Mai multe curiozități
Descoperă categoriile de informații din care face parte această..Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment
Deși limba este extrem de flexibilă și puternică, afirmația conform căreia este „cel mai puternic mușchi din corp” este un mit.
Caracteristicile musculaturii limbii:
- Este formată din opt mușchi interconectați, care îi permit să se miște în toate direcțiile.
- Nu este un singur mușchi, ci un ansamblu de mușchi care lucrează împreună.
- Are o forță relativ mare raportată la dimensiunea sa, dar alți mușchi ai corpului, precum mușchiul maseter (folosit pentru mestecat), sunt mult mai puternici.
Deși nu este cel mai puternic mușchi, limba este printre cele mai flexibile și rezistente structuri musculare din corpul uman.
Elvețieni au dat vina odata pe celebra cometă a lui Halley pentru tot ceea ce s-a întâmplat în Elveția.
Ei au dat vina pe cometa pentru boală, cutremur, naștere de animale cu două capete.
Un programator a avut un mod neobișnuit de a se distanta de Facebook.
Maneesh Sethi, un programator de jocuri pentru copii, a angajat o femeie (cu 8 dolari pe oră) pentru a-l pălmui de fiecare dată când încerca să iși verifice contul de Facebook în timpul programului de lucru!
Există o multitudine de soiuri de cireșe, fiecare cu propriile caracteristici de gust, culoare, mărime și perioadă de coacere. Iată câteva dintre cele mai populare soiuri:
- Bing: Cireșe mari, de culoare roșu închis, cu gust dulce și aromat.
- Lambert: Cireșe de culoare roșu închis, cu gust dulce și ușor acidulat.
- Van: Cireșe mari, de culoare roșu aprins, cu gust dulce și suculent.
- Stella: Cireșe autofertile, de culoare roșu închis, cu gust dulce și aromat.
- Lapins: Cireșe mari, de culoare roșu închis, cu gust dulce și consistent.
- Rainier: Cireșe galbene cu o tentă roșie, cu gust dulce și delicat.
- Morello: Cireșe acrișoare, de culoare roșu închis, folosite în special pentru gemuri și compoturi.
- Montmorency: Cireșe acrișoare, de culoare roșu deschis, cu gust acidulat și aromat.
Alegerea soiului potrivit depinde de preferințele personale, de clima și de scopul utilizării (consum proaspăt, conservare, etc.).
Pe 23 mai 2019, in cadrul unei expeditii comerciale internationale, Otilia Ciotău, a devenit prima romanca care a atins varful Everest.
Ascensiunea a avut loc prin partea de nord, din Tibet si a avut nevoie de oxigen suplimentar si suport sherpa.