Portocale Informatii interesante si curiozitati
18 curiozitati
/
8656 curiosi
/
461 opinii
Cauti lucruri interesante despre Portocale?
Mai jos poti descoperi 18 curiozitati reale, chiar daca par ciudate sau amuzante, deci nu uitati sa votati ce considerati interesant.
Portocala, denumita si portocala dulce, este fructul unui arbore
fructifer (portocalul) din speciilor de citrice Citrus, si este una
dintre cele mai populare fructe din intreaga lume, la fel cum este si banana.
Informatii rapide despre Portocala
Sa aflam rapid lucruri de baza despre Portocale.
- 88% din portocala consta din vitamina C.
- Au continut mare de fibre.
- Portocala contine vitamine din complexul B.
- Brazilia este cel mai mare producator de portacale din lume.
Curiozitati interesante despre Portocale
Curiozitati uimitoare despre Portocale pe care poate nu le stiati. Educationale, haioase si cateodata chiar bizare.
Portocala poate fi utilizat si ca medicament natural pentru scaderea tensiunii arteriale, depresie si anxietate.
Sucul de portocale are un gust rau, amar, dupa spalarea dintilor, deoarece
pasta de dinti iti blocheaza receptorii dulci din cauza unui agent de
spumare care schimba permeabilitatea celulelor limbii tale.
Exploratorul spaniol Juan Ponce de Leon, a fost primul care a plantat portocali in Florida, Statele Unite, in 1513.
Portocalele erau cunoscute drept roadele zeilor.
Ele erau adesea denumite “merele de aur”, pe care Hercule le-a furat.
Portocala este un fruct citric si este un hibrid dintre pomelo (grapefruitul chinezesc) si mandarina.
88% din portocala consta din vitamina C.
Alte vitamine si minerale
importante gasite in portocale sunt vitamina A, vitamina B1, vitamina
B6, vitamina-D, acid folic, potasiu si vitamina B-12.
Se presupune ca primele seminte si rasaduri de portocale din America, au fost duse de Christopher Columb in 1493, in a doua calatorie a sa.
Coaja de portocala poate fi folosita pentru a prepara bomboane si ceai de portocale.
In Jamaica, oamenii o folosesc pentru a elimina petele de grasime si ulei.
Deasemenea, poate fi folosita si acasa ca demachiant natural.
Goki.ro
Portocalele au proprietati antioxidante care ajuta la intinerirea pielii (pentru a arata tanar pentru o perioada mai lunga de timp).
Cojile lor sunt
utilizate pentru spalarea fetei si ajuta la
protejarea pielii de radiatiile nocive si solare.
Va trebui sa mananci 7 cani de fulgi de porumb pentru a obtine aceeasi
cantitate de fibre pe care le-ai obtine dintr-o portocalie medie!
Se pare ca cu cat este mai mare codita portocalei, cu atat aceasta va fi mai dulce.
Goki.ro
Un portocal poate creste pana atinge 13-15 de metri si poate trai peste o suta de ani.
La temperatura camerei, portocalele rezista o saptamana, iar la frigider, doua saptamani.
Contrar a ceea ce cred cei mai multi dintre noi, acest fruct nu a fost
denumit pentru culoarea sa.
In schimb, cuvantul "orange"
(portocaliu/oranj) provine dintr-o transliterare a sanscritului naranga.
Ceea ce provine din cuvantul Tamil naru. Ceea ce inseamna “parfumat”.
Goki.ro
Portocalele nu sunt toate portocalii! Ele sunt si verzi.
Desi par verzi si necoapte, au un gust la fel ca portocala normala pe
care o stim.
Coaja este de culoare verde, deoarece are proprietatea de a
reabsorbi clorofila in climatul cald. Sunt portocalii in climatul rece sau temperat si au nuante de verde in climatul tropical sau cald.
Portocalele au avut originea in jur de 4000 i.C. in Asia de Sud-Est, dupa care s-au raspandit in India.
Exista de obicei noua-zece feli in interiorul unei portocale.
Descopera mai multe
Daca ti-au placut informatiile despre Portocale, descopera si alte lucruri pe care poate nu le stiai.
Apa este a doua cea mai comună moleculă din Univers. Cea mai comună este gazul Hidrogen, H2.
Cele mai multe tradiții și festivaluri egiptene își au originea de pe vremea faraonilor.
Egiptenii au, de asemenea, multe tradiții din religia lor (Islam).
În medie, un rezident european utilizează aproximativ 200 litri de apă pe zi.
Albinele sunt utilizate in mod obisnuit pentru a poleniza merii.
Cartofii sunt printre cele mai ecologice legume. Sunt usor de cultivat
si nu necesita cantitati masive de ingrasaminte si aditivi chimici
pentru a se dezvolta, spre deosebire de multe alte legume.