Cat cresc neuronii?

Cat cresc neuronii?
Goki.ro

Neuronii continuă să crească pe întreaga durată de viață umană.

Informațiile se transmit la diferite viteze în cadrul diferitelor tipuri de neuroni.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Din apele care ocupă 70% din suprafața pământului, doar 3% este apă dulce.

Din acești 3%, 2,6% este inaccesibilă pentru oameni (fie este în ghețari polari, în atmosfera sau în sol, poluată).

În timpul războiului dintre Irak și Iran, ministrul Sănătății, Riyadh, Ibrahim Hussein, i-a sugerat lui Saddam Hussein să demisioneze temporar.

Când nimeni altcineva nu a susținut ideea, Saddam l-a escortat pe ministrul Sănătății în camera alăturată, a închis ușa, l-a împușcat, apoi s-a întors la întâlnire. Văduva lui și-a primit cadavrul dezmembrat a doua zi.

Dragonii ocupă un loc central în mitologia asiatică, simbolizând puterea, înțelepciunea și norocul. Legendele despre dragoni sunt prezente în culturile din China, Japonia, Coreea și Vietnam, influențând arta, literatura și festivalurile tradiționale. Alte creaturi mitologice, precum phoenixul și kirinul, sunt de asemenea venerate în Asia, simbolizând renașterea și prosperitatea.

Cel mai longeviv rege din istorie, în ceea ce privește durata domniei, a fost Ludovic al XIV-lea al Franței, care a domnit timp de 72 de ani și 110 zile (1643-1715). Supranumit "Regele Soare", el a preluat tronul la vârsta de doar cinci ani și a condus Franța până la moartea sa.

În epoca modernă, cel mai longeviv monarh a fost Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei, care a domnit timp de 70 de ani și 126 de zile (1946-2016).

În ceea ce privește reginele, Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost monarhul britanic cu cea mai lungă domnie, de 70 de ani și 214 zile (1952-2022).

Longevitatea acestor regi le-a permis să-și lase o amprentă semnificativă asupra istoriei și să influențeze generații întregi.

Pământul este singura planetă din sistemul nostru solar care are apă în toate cele trei forme (lichida, solida și gazoasa).

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: