Ce conțin sâmburii de caise?
Mai multe curiozități
Descoperă categoriile de informații din care face parte această..Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment
Agrișele pot fi conservate în mai multe moduri pentru a păstra prospețimea și nutrienții pentru o perioadă mai lungă.
1. Refrigerarea: Agrișele proaspete se păstrează cel mai bine în frigider, într-un recipient aerisit, timp de 7-10 zile. Este important să nu fie spălate înainte de depozitare, pentru a preveni mucegăirea.
2. Congelarea: Este cea mai eficientă metodă de conservare. Fructele se spală, se usucă și se pun într-un singur strat pe o tavă, apoi se congelează. După înghețare, pot fi transferate în pungi resigilabile și păstrate până la 12 luni.
3. Deshidratarea: Agrișele pot fi uscate într-un deshidrator sau la temperatură scăzută în cuptor. Fructele uscate sunt ideale pentru consum ca gustare sau pentru prepararea ceaiurilor.
4. Gemuri și compoturi: Agrișele sunt bogate în pectină, ceea ce le face ideale pentru prepararea gemurilor, jeleurilor și compoturilor.
Alegerea metodei de conservare depinde de modul în care doriți să folosiți agrișele pe termen lung.
Mons Huygens este cel mai înalt munte de pe Lună.
Este de 4700 de metri înălțime, puțin peste jumătatea înălțimii Muntelui Everest (8848 m).
Grecia este plină de fapte surprinzătoare și curiozități care fascinează turiștii și istorici:
1. Nu există râuri navigabile: Grecia este una dintre puținele țări din lume fără râuri mari navigabile.
2. Numele de familie nu sunt atât de vechi: Majoritatea grecilor au început să folosească nume de familie abia în secolul XIX.
3. Grecia are peste 6.000 de insule: Dintre acestea, doar aproximativ 227 sunt locuite.
4. Cel mai vechi oraș locuit continuu din Europa: Argos, în Peloponez, este locuit de peste 7.000 de ani.
5. Grecii beau mai multă cafea decât oricine altcineva din Europa: În special cafeaua grecească, care este similară cu cea turcească.
Aceste curiozități fac din Grecia o țară unică și fascinantă.