Comete cu perioada scurta

Comete cu perioada scurta
Goki.ro
Cometele cu perioadă scurtă sunt cunoscute sub denumirea de comete periodice, cu perioade orbitale mai mici de 200 de ani.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Cel mai vechi cais din lume se estimează că are peste 400 de ani și se află în satul Ardanuj din Armenia. Se crede că a fost plantat de un călugăr armean și a supraviețuit secolelor datorită climei favorabile și a solului bogat din regiune.
Monopoly in al 2-lea Razboi Mondial

În timpul celui de-al 2-lea Război Mondial, spionii britanici au format grupuri de caritate false pentru a înmâna jocuri speciale de monopoly către prizonierii aliați de război.

Aceste jocuri aveau busole, hărți, bani reali și alte instrumente utile pentru evadare.

Isaac Newton si-a dat seama ca un fel de forta atrage Luna, care are o miscare pe o traiectorie circulara in jurul Pamantului. Altfel Luna ar fi scapat de Pamant intr-o directie liniara dreapta tangentiala.

Newton a numit aceasta forta "gravitate" si a descoperit in continuare ca aceasta “forta gravitationala” se manifesta intre toate obiectele din univers.

Ce este un meteorit?

Un meteorit este termenul dat unei bucăți dintr-o cometă sau un asteroid care cade în atmosfera Pământului și supraviețuiește pentru a ajunge la suprafață.

Când se întâmplă acest lucru, apare un efect de minge de foc care poate fi vizibil.

Aceste obiecte vin în trei categorii ușor de reținut: pietroase, metalice și pietroase metalice.

Dansul nebun al nevastuicilor

Se presupune ca nevastuicile fac un dans al mortii, "dans nebun", pentru a-si hipnotiza prada.

Deseori, acestea ucid mai multa prada decat pot manca, depozitand surplusul pentru consumul ulterior.

Cometele sunt clasificate în funcție de intervalul perioadelor lor orbitale, și anume cometele lungi și scurte.
Uleiul de porumb este adesea utilizat în industria cosmetică pentru producerea diverselor produse, cum ar fi cremele hidratante, săpunurile, loțiunile și produsele pentru îngrijirea pielii și a părului. Uleiul de porumb are proprietăți emoliente și hidratante, fiind benefic pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii.