Care este sezonul optim pentru recoltarea afinelor?

Sezonul optim pentru recoltarea afinelor depinde de varietatea cultivată și de condițiile climatice, însă în general, afinele se recoltează între lunile iunie și septembrie. Afinele de cultură (Vaccinium corymbosum) ajung la maturitate la sfârșitul lunii iunie în regiunile mai calde, iar în zonele mai reci, sezonul poate dura până în septembrie. Afinele sălbatice (Vaccinium myrtillus) sunt recoltate de obicei în lunile iulie și august. Pentru a fi culese la maturitatea optimă, afinele trebuie să fie complet albastre și ușor de desprins de pe ramuri. O recoltare corectă presupune manipularea delicată a fructelor pentru a evita zdrobirea lor. Afinele proaspăt recoltate pot fi păstrate la frigider timp de aproximativ o săptămână sau congelate pentru o perioadă mai lungă de conservare.
Mai multe curiozități
Descoperă categoriile de informații din care face parte această..Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment
Acidul stomacului poate dizolva metalele. Dacă vă atinge pielea, o va arde, chiar patrunzand prin ea.
Motivul pentru care acidul din stomac nu patrunde prin corp, este că celulele stomacului sunt reînnoite mai repede decât sunt distruse.
Chinezii au fost primii care au descoperit cum circula sangele in organismul omenesc, in secolul al doilea i.H.
Acesta s-a intamplat cu mult inainte ca europenii sa cunoasca acest lucru.
Newton era de fapt secretos prin toate mijloacele.
El nu numai ca a pastrat secretul tezelor sale, ci si-a pastrat secretul multora dintre lucrarile stiintifice si matematice.

Cel mai scump mar din lume este Sekai Ichi Apple si costa 21.00 dolari fiecare.
Sekai ichi inseamna “numarul unu din lume” in japoneza.