Alba ca zapada

(Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici)
Alba ca zapada
Informatii rapide
  • Prima aparitie: Snow White and the Seven Dwarfs (1937)
  • Creat de: Hamilton Luske (animator), Marc Davis (animator), Walt Disney

Informatii despre Alba ca Zapada

“Snow White” este un basm cunoscut in mai multe tari din Europa, insa cea mai buna versiune apartine Fratilor Grimm, inca de acum 200 de ani (1812).

In limba germana Alba ca Zapada si cei sapte pitici se traduce astfel: Schneewittchen und die Sieben Zwerge.

Fratii Grimm au mai scris o poveste cu un titlu similar – Alba ca Zapada si Red Rose insa cele doua personaje de basm nu au nimic in comun.

In povestea atat de iubita de cei mici apar cateva elemente din spatiul german cum ar fi oglinda magica, marul otravit, sicriul de sticla si cei sapte pitici, care au fost „botezati” pentru prima data cu nume individuale in 1912 intr-o piesa de pe Broadway.

Alba ca Zapada – de la filmul mut la personaj de televiziune

Alba ca Zapada nu este doar eroina fratilor germani Grimm. Ea a aparut in 1916 intr-un film mut produs de Adolph Zukor si Frohman Daniel.

Regizat de catre J. Searle Dawley, filmul mut a fost adaptat pentru ecran de Jessie Braham. Pelicula cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici i-a avut in distributie pe actorii Marguerite Clark, in rolul principal care a jucat alaturi de Creighton Hale ca Printul Florimond si Dorothy Cumming ca Regina Brangomar / Mary Jane.

In 1937 a aparut si renumitul film de animatie Disney, Alba ca Zapada si cei sapte pitici, versiune care apare si la Parcurile Walt Disney &Resorts.
De-a lungul vremii numele Albei ca Zapada a fost imprumutat si pentru alte productii cinematografice, ultima ruland pe marile ecrane chiar in acest an.
De cativa ani incoace, Alba ca Zapada apare si in jocurile video. Aceasta printesa frumoasa a furat inima copiilor de pretutindeni si de aceea jocurile cu aceasta fiinta delicata sunt foarte indragite de cei mici.

Jocuri video

Cele mai cunoscute jocuri video care au aparut in timp sunt:
– Snow White: Happily Ever After (Alba ca Zapada – Pana la adanci batraneti, joc lansat de Super NES in 1994.
– Snow White: The Veil of my heart (Valul inimii mele) este un joc computerizat din 1999.
– Jocul Alba ca zapada si cei sapte pitici, o versiune Walt Disney aparuta la Game Boy Color in 2001
– Kagami no Naka no Orgel: Futatsume no Monogatari – Snow White (PC, 2003)
– Alba ca zapada si cei 7 baieti inteligenti , un joc PlayStation din 2006.
– Alabaster (Alabastru): joc PC, Mac, 2008.

Alba ca Zapada are o aparitie si in jocul pentru PlayStation : Regatul Inimii in care povestea filmului se bazeaza pe taramul celor sapte pitici.

Benzi desenate

In benzi desenate Alba ca Zapada apare in imagini alaturi de print, in timp ce piticii si vrajitoarea apar mai tarziu in poveste fata de versiunea principala.

In parcurile de distratie

Alba ca Zapada este prezenta alaturi de print, regina si cei sapte pitici in mai multe parade in parcurile de distractie Disneyland Paris, Tokyo Disneyland si Walt Disney World Magic Kingdom.

Ca tema muzicala Snow White a aparut in cantecele diversilor interpreti de muzica usoara: formatia suedeza Ace of Bace fiind poate cea mai cunoscuta trupa muzicala care a cantat Waiting for Magic, melodie in care Snow White este un personaj alegoric.

In teatru povestea Albei ca Zapada este o populara tema pentru pantomima britanica. Snow White a aparut si la teatrele din San Francisco, Finlanda si alte piese.
“Snow White”, este personajul prezentat in filme live si inregistrate, in spectacolele de televiziune si de radio, in jocuri computerizate, stiri, imagini fotografice si uneori ajunge sa fie interpretata si in mici scenete de gradinita si scoala.

Cei pasionati de acest personaj pot accesa mai multe versiuni de jocuri gratuite, in caz ca povestea frumoasei Alba ca Zapada va pasioneaza chiar si dupa 2 veacuri.

Reclama
Printul Printul
Happy (Bucurosul) Happy (Bucurosul)
Doc (Inteleptul) Doc (Inteleptul)
Regina Regina
Dopey (Mutulica) Dopey (Mutulica)
Bashfull (Rusinosul) Bashfull (Rusinosul)
YouTube Goki.ro
30 de curiozitati despre animale
Curiozitati despre Elefanti
Curiozitati despre Lei