Aladdin

(Aladdin si Lampa Fermecata)
Aladdin

Informatii despre Aladdin

Aladdin este un basm folcloric medieval de origine araba si se numara printre cele mai faimoase povesti din cartea O mie si una de nopti. Forma in care aceasta poveste medievala a devenit cunoscuta pe sticla este filmul animat al lui Disney, Aladdin.

Aladdin este un joc de actiune, nu doar o poveste si un serial de desene animate. Jocul Aladdin a fost lansat in 1993 de Sega Genesis. Jocul se bazeaza pe legendarul film al lui Disney, el fiind dezvoltat de studiourile Virgin Interactive si publicat de Sega.
Filmul a devenit celebru datorita personajelor sale, dar si graficii uimitoare care arata excelent si in prezent.

In jocul Aladdin sunt multe forte ale raului care pot fi doborate cu una din cele doua arme: sabia si merele, utilizate de concurenti pentru a contracara atacul inamic. Sabia este forta principala de care se pot folosi jucatorii, insa aceasta dispune de o arie limitata de atac, in timp ce merele, desi sunt mai slabe ca forta, jucatorii se pot folosi de ele pe o suprafata de joc mai mare.
Aveti grija insa in ce actiuni folositi merele pentru ca ele sunt limitate ca numar, asa ca trebuiesc folosite cu istetime.
Acest joc de strategie pune gandirea la treaba pentru ca jucatorii care nu isi folosesc armele intr-un mod intelept, risca sa fie raniti.

Printre dusmanii din film, Jafar este cel mai periculor, iar in joc el este singurul sef adevarat.
Comparativ cu filmul Aladdin, jocul cu acelasi nume are o grafica uluitoare, personajele fiind redate fidel, inclusiv cu trasaturile de temperament definitorii pentru personalitatea lor.
Personajul principal, Aladdin are pantalonii peticiti, fapt prin care este reliefata conditia lui sociala de om sarac. Chiar si dusmanii sunt creionati prin multe detalii si umor, ceea ce confera jocului mai multa culoare. La fiecare nivel al jocului sunt adaugate noi detalii inedite. De exemplu, daca un gardian este lovit cu mere, lui ii cad pantalonii, acesta ramanand in boxeri cu inimioare imprimate pe ei.

Este unul dintre cele mai nostime faze, dar si o modalitate prin care atmosfera din film este pastrata in ansamblu foarte bine. Jocul este perfect din punctul de vedere al sunetului. In jocul Aladdin sunt redate sunete fara versuri, cu note clare si optimiste, desprinse din film.
In Aladdin exista mai multe niveluri. Acestea sunt: Piata Agrabah, Desertul, Turnul Sultanului, Acoperisul Agrabah, In interiorul lampei, Plimbarea cu covorul fermecat, Evadarea, Pestera Miracolelor, Palatul Sultanului, Cartierele lui Jafar si Palatul lui Jafar. Fiecare cadru din animatia 2D disponibila in format electronic a fost realizata de animatorii si artistii studiourilor Disney care au lucrat la film. Jocul are una dintre cele mai bune platforme, iar copiii il apreciaza foarte mult pentru regulile sale simple. Acest “inconvenient” este trecut cu vederea datorita grupei de varsta tinta careia ii este destinat jocul.

O grafica excelenta, o muzica care surprinde spiritul jocului sunt doar doua trasaturi ale celebrului Aladdin care adauga un strat de adancime jocului.
Aspectul produsului final este uimitor, trebuie sa vezi Aladdin in miscare pentru a aprecia cu adevarat munca depusa de animatori in realizarea unui joc cu adevarat captivant: Aladdin.

Reclama
Cassim Cassim
Genie (Duhul Lampii) Genie (Duhul Lampii)
Iago Iago
Razoul Razoul
Sultanul Sultanul
Rajah Rajah
YouTube Goki.ro
30 de curiozitati despre animale
Curiozitati despre Elefanti
Curiozitati despre Lei