Donald Duck

(Universul Mickey Mouse)
Donald Duck
Informatii rapide
  • Nume real: Donald Fauntleroy Duck
  • Data nasterii: 9 iunie 1934
  • Prima aparitie: The Wise Little Hen
  • Puteri / abilitati: magie, putere animala
  • Arme: pumni, toiag magic
  • Familie: Scrooge McDuck, Ludwig Von Drake (unchi), Huey, Dewey si Louie (nepoti), Della (sora)
  • Ocupatie: actor, marinar, magician, pilot, capitan de vas
  • Interese: aur, bogatii, sa transforme "Casa lui Moickey" in "Casa lui Donald"
  • Creat de: Walt Disney Productions
  • Parteneriate: Daisy Duck, Mickey Mouse, Goofy, Minnie Mouse, Pluto, Clarabelle Cow, Horace Horsecollar, Clara Cluck
  • Rivali: Chip n Dale, Pete, Aracuan Bird, Humphrey the Bear, Louie the Mountain Lion, Baby Shelby, Gladstone Gander, Beagle Boys

Informatii despre Donald Duck

Donald Duck este faimosul ratoi cu voce pitigaiata din desenele animate produse de Disney Studios. Chiar si lanturile de magazine McDonalds par sa ii fi imprumutat numele acestui personaj animat imbracat cel mai adesea in costume de marinar.

Cum a inceput povestea lui Donald Duck?

Povestea ratoiului cu penaj alb, cioc si picioare galben-portocalii, ochi de un albastru deschis si un mic ciuf rebel care iese de sub bereta de marinar, a fost primit prima data in casele telespectatorilor in anul 1934. Debutul actoricesc al lui Donald Duck incepe in episodul The wise little hen, iar caracterul sau exploziv l-a propulsat pe a treia pozitie dupa Mickey Mouse si Bugs Bunny in topul celor mai iubite personaje de desene animate.

Alaturi de prietenii sai Mickey Mouse si Goofy face senzatia in povestea celor trei muschetari care, desi nu sunt cei mai de temut adversari pentru inamici, ei dovedesc ca unde sunt trei puterea creste si dusmanul nu sporeste.

Donald Duck are si o zi de nastere oficiala. El este serbat pe 9 iunie 1934, zi care corespunde cu momentul lansarii sale pe micul ecran in filmul amintit anterior.

Nu stim exact in ce zi a saptamanii s-a nascut, dar daca este sa luam in consideratie productia “The Three Caballeros”(1994), vedem ca ziua sa de nastere a picat vineri.

La 8 ani distanta dupa ce a fost creat, in 1942, aflam in sfarsit numele complet al lui Donald Duck. In Donald Gets Drafted si in All Hands on Duck este prezentat numele complet al ratoiului animat: Donald Fauntleroy Duck.

Apreciat in Scandinavia, Donald Duck este un personaj de desene animate, jocuri clasice, dar si de jocuri electronice.

Copiii sunt incantati sa incerce versiunile online care il au pe faimosul ratoi ca personaj principal in Donald puzzle, Donald Ball Donald and Family Coloring, Donald Duck Target Trail si multe altele. Aceste jocuri au si scop educativ pentru ca cei mici pot invata sa coloreze, sa aleaga hainele potrivite pentru ratoi, sau sa foloseasca mouse-ul si tastatura computerului imediat cum au inteles regulile jocurilor.

Descriere chiar de Donald

Va avertizez ca eu sunt ratoiul Donald dupa numele meu intreg Donald Fauntleroy Duck si sunt personajul Disney devenit faimos pentru temperamentul meu coleric si pentru ca nu mai pot fi tinut in frau odata ce izbucnesc, asa ca nu ma intrerupeti si stati sa ma ascultati!

Pe scurt si fara prea multe prelungiri, eu sunt irascibil, nerabdator, manios insa uneori (cand vreau eu) pot fi dragut, inocent si onest.

Clipele mele de irascibilitate mi-au pus de cateva ori in pericol relatia cu Daisy care pare sa fi devenit mult prea deranjata de furia mea constanta.

Si inca ceva! Da, sunt cat se poate de invidios pe succesul lui Mickey Mouse pentru ca vreau sa fiu singurul personaj popular din universul Disney.

Toate acestea dauneaza prieteniei noastre, mai ales ca devin prea netrebnic si hain cateodata, dar...stiu totusi ca Mickey este prea prietenos si tine prea mult la cei din jur pentru a lasa ca prietenia noastra sa se destrame.

Poate pana la urma, acesta este si singurul stalp de baza al relatiei noastre.

Am o mare pasiune, despre care ceilalti spun ca este de fapt o obsesie, dar ce stiu ei?!

Iubesc aurul, averea si banii, dar aceste pasiuni ma transforma treptat intr-un egoist si un avar, ceea ce nu ma ajuta in relatiile cu ceilalti, ci dimpotriva...

Reclama
YouTube Goki.ro
30 de curiozitati despre animale
Curiozitati despre Elefanti
Curiozitati despre Lei