Minnie Mouse

(Universul Mickey Mouse)
Minnie Mouse
Informatii rapide
  • Nume real: Minerva Mouse
  • Data nasterii: 18 noiembrie 1928
  • Prima aparitie: Steamboat Willie
  • Familie: Marcus Mouse (tata), Marshall Mouse (bunic), Matilda Mouse (bunica)
  • Ocupatie: actrita
  • Parteneriate: Mickey Mouse, Daisy Duck, Donald Duck, Goofy, Pluto, Chip n Dale, Goofy
  • Rivali: Pete, Sylvester Shyster, Mortimer Mouse, The Phantom Blot, Beppo the Gorilla, Disney Villains

Informatii despre Minnie Mouse

"Minnie" Mouse este un personaj animat creat de Ub Iwerks si Walt Disney. In povestea de benzi desenate "The Gleam” publicata in 1942 de catre Merrill De Maris si Gottfredson Floyd facem cunostinta cu simpatica partenera a lui Mickey Mouse, Minerva. Atat Minnie, cat si Mickey au fost ideea lui Iwerks UB care le-a dat viata celor doi soricei in 1928.

Povestea de benzi desenate „Dl. Impermeabil si Eggs Robbers" publicata in 1930 aduce in prim plan o familie pentru Minnie compusa din tatal soricel Marcus si mama Margie, ambii agricultori de meserie. Tot aici ii cunoastem prin intermediul fotografiilor pe bunicii Marshall si Matilda, pe unchiul Mortimer si nepoatele gemene ale lui Minnie Mouse: Millie si Melody. Iar in ceea ce priveste viata de cuplu, Minnie este iubita lui Mickey Mouse, un prieten apropiat al lui Daisy Duck.

Minnie are si o sora, pe nume Madie, dar si un animal de companie, pisicul Figaro, care apare pentru prima data in desenele animate ale lui Disney – Pinocchio.

Aparitii contemporane

Minnie este un personaj constant in serialul Clubul lui Mickey Mouse.

Minnie Mouse ofera autografe admiratorilor la parcurile tematice Disney Resort din intreaga lume si se fotografiaza alaturi de cei care vor o amintire cu personajul lor animat favorit.

Ea apare in toate paradele zilnice care au loc in statiunile de la parcurile Disney.

Televiziune

Partenera celebrului Mickey Mouse a jucat intr-o serie de televiziune numita Totally Minnie, dupa care a revenit in desenele animate ca doamna Cratchit in seria intitulata Mickey's Christmas Carol (October 20, 1983).

Minnie si-a facut aparitia in filmul "Who Framed Roger Rabbit?" (1988) alaturi de majoritatea personajelor lui Dinsey.

In serialele de televiziune Mickey Mouse Clubhouse, Mickey Mouse Works (1999), Minnie este o aparitie constanta, iar in Maestro Minnie, soricica Minnie Mouse conduce o orchestra.

Aparitiile Reginei Minnie Mouse in jocurile Kingdom Hearts

Cea mai importanta aparitie a lui Minnie Mouse se produce in jocurile Regatul Inimilor (Kingdom Hearts). Aici Minnie este regina in castelul Disney unde „domneste” alaturi de sotul sau, regele Mickey Mouse.

Minnie in calitate de regina ii insarcineaza pe Donald Duck si Goofy sa plece sa il gaseasca pe Mickey, regele care lipseste la un moment dat si pe Maestrul Keyblade, zis si Sora care este garda de corp a reginei.

In seria Kingdom Hearts, Minnie isi etaleaza puterile vrajitoresti folosindu-se de magia alba, iar in cunoscuta serie Cei trei muschetari, Minnie este printesa in Franta, in timp ce muschetarii sunt interpretati de Mickey Mouse, Donald si Goofy.

In Disney On Ice, Minnie si Mickey sunt luati ostatici de un android care vrea sa puna stapanire pe lume, dar in cele din urma cei doi isi recapata libertatea, robotul fiind invins de Frozone, iar parcul Disney World Resort isi recapata grandoarea obisnuita, spre fericirea tuturor pamantenilor.

Vocea lui Minnie Mouse in audio-vizual

De-a lungul timpului vocea lui Minnie Mouse a fost asigurata de Walt Diney, Marjorie (Norton) Ralston, Marcellite Garner din 1928, de la prima sa aparitie in desenul animat Stemboat Willie, un film scurt creat de Walt Disney si Ub Iwerks si pana in anii 1930.

In perioada 1939 - 1947, pentru programul de radio, "Teatrul Mickey Mouse din Ceruri", vocea care ii da viata personajului Minnie apartine lui Thelma Boardman. Dupa aceasta, din 1942 pana în 1986 Ruth Clifford a asigurat vocea personajului. Din 1986, vocea lui Minnie apartine lui Russi Taylor, al carei sot Wayne Allwine a furnizat vocea lui Mickey din 1977 pana la moartea sa in 2009. Iar in varianta japoneza, vocea lui Minnie Mouse ii apartine lui YÅ«ko Mizutani.

Jocuri online cu Minnie Mouse

In mediul online, fetitele pot gati impreuna cu Minnie Mouse. Minnie primeste un punctaj mare de la musafiri daca o ajuti sa isi serveasca invitatii cu bucate alese in jocul Minnie Mouse in bucatarie.

Alaturi de Minnie mai poti invata si alte activitati instructive pentru ca sotia lui Mickey Mouse are nevoie de ajutor sa isi aleaga tinuta potrivita in jocul Imbrac-o pe Minnie.

Coloreaza-i pe Minnie si Mickey daca iti plac creioanele colorate, iar cand ai chef sa o cunosti in realitate pe Minnie Mouse, dar si pe familia ei numeroasa, organizeaza impreuna cu familia ta o vacanta de neuitat intr-unul dintre parcurile Disneyland.

Descriere chiar de Minnie:

Eu, Minnie Mouse, declar ca sunt o fire dulce, prietenoasa, foarte placuta si totodata frumoasa si chiar si micile mele momente de furie nu fac decat sa scoata ce e mai bun din mine.

Sunt iubita lui Mickey Mouse si prietena apropiata a lui Daisy Duck cu care impartasesc cateva lucruri printre care pasiunea pentru moda.

Carismatica si joviala cum sunt, ador cinele, filmele si mai tot ce tine de divertisment si petrecerea timpului in mod cat mai agreabil.

Cu temperamentul meu de mamica, sunt adesea vocea ratiunii in intreg cercul meu de prieteni si sunt de asemenea persoana (soricelul) pe care se pot baza cel mai mult in situatii critice.

Dar, ca oricine, am si mici scapari. Asta inseamna ca in ciuda caracterului meu placut si prietenos, apar situatii cand devin frustrata, cauzele principale fiind cand iubitul meu Mickey uita datele noastre importante, cand Pluto si Figaro sunt obraznici, cand apare Pete cu intrigile lui, temperamentul neplacut al lui Donald si excesul de energie al prietenei mele Daisy.

Reclama
YouTube Goki.ro
30 de curiozitati despre animale
Curiozitati despre Elefanti
Curiozitati despre Lei