Stiati ca?

Lucruri interesante pe care sigur nu le stiati.
Numele muntelui Everest
Stiati ca?
Muntele Everest a fost numit dupa un fost general britanic, Sir George Everest. Acesta nu a urcat niciodata pe munte si nici nu a fost incantat ca a fost numit dupa el.
Dintele lui Newton
Stiati ca?
Cel mai valoros dinte din lume apartine lui Isaac Newton. Dintele lui a fost vandut in 1816 la o licitatie cu aproximativ 3600 dolari.
Inventie hartie igienica
Stiati ca?
Hartia igienica a fost inventata in China in anii 1300 si era folosita doar de imparati.
Nucleul cometei
Stiati ca?
Nucleul unei comete este compus din gheață și material stâncos și variază de la aproximativ câteva sute de metri până la 100 km în diametru.
Masculii si femele fazani
Stiati ca?
Masculii si femelele fazan nu arata la fel. Acest fenomen este cunoscut sub numele de dimorfism sexual. Masculii fiind foarte decorati cu culori stralucitoare si podoabe, in comparatie cu femelele.
Urina tigrilor
Stiati ca?
Urina tigrilor are un puternic miros de … popcorn cu unt.
Pisica in Egiptul Antic
Stiati ca?
Pisica a fost considerata a fi un animal sacru de către Egiptenii Vechi. Majoritatea familiilor păstrau o pisică ca animal de companie, despre care credeau că ar aduce norocul casei!
Porumbeii inteligenti
Stiati ca?
Porumbeii sunt animale extrem de inteligente. Ei sunt capabili sa se recunoasca in oglinda, sa gaseasca aceiasi oameni pe doua imagini diferite si sa recunoasca toate literele alfabetului.
Loading...