Care este prima persoana nevazatoare care a urcat pe Everest?

Care este prima persoana nevazatoare care a urcat pe Everest?
Goki.ro

Americanul Erik Weihenmayer, este prima persoana nevazatoare care a ajuns pe varful Everest, pe 25 mai 2001.

Acesta a mai escaladat stanca El Capitan din Yosemite, cascada de gheata Lhosar din Himalaya si muntele Kenya. 

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Un tată egiptean a numit fiica sa nou-născută “Facebook” pentru a comemora rolul jucat de Facebook în revoluția egipteană din 2011.

Numele ei complet este Facebook Jamal Ibrahim.

Cel mai vechi cais din lume se estimează că are peste 400 de ani și se află în satul Ardanuj din Armenia. Se crede că a fost plantat de un călugăr armean și a supraviețuit secolelor datorită climei favorabile și a solului bogat din regiune.
Acei guru din perioada victoriana, în special Swami Vivekananda, și-au extins versiunea de yoga la nivel mondial ca pe un mod de mândrie indiana cu scopul de a atinge un nivel mai înalt de înțelegere prin contemplare.

De-a lungul istoriei, agrișele au avut semnificații diverse în mitologie, cultură și superstiții.

1. În folclorul european: Agrișele au fost considerate un simbol al protecției împotriva spiritelor rele. În unele regiuni, se credea că arbuștii de agrișe plantate lângă casă oferă noroc și prosperitate.

2. În medicina tradițională: În multe culturi, agrișele au fost folosite pentru tratarea problemelor digestive și ca remediu împotriva infecțiilor.

3. În simbolistica culinară: În Marea Britanie, agrișele sunt asociate cu vara și recolta bogată, fiind un ingredient principal în deserturile tradiționale.

4. În cultura slavă: Agrișele sunt considerate fructe ale longevității, fiind adesea folosite în rețete tradiționale de gemuri și băuturi fermentate.

Chiar dacă în prezent simbolismul lor s-a diminuat, agrișele continuă să fie apreciate pentru beneficiile lor.

Avocado se oxidează din cauza expunerii la oxigen, ceea ce duce la schimbarea culorii pulpei.

- Procesul este similar cu cel al merelor sau bananelor.

- Enzimele din avocado reacționează cu oxigenul și formează un strat maro la suprafață.

- Deși aspectul se schimbă, avocado este în continuare sigur pentru consum.

Pentru a preveni oxidarea, se poate stropi cu zeamă de lămâie sau se poate păstra într-un recipient etanș la frigider.

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: