Care sunt principalele tipuri de bere și diferențele dintre ele?

Care sunt principalele tipuri de bere și diferențele dintre ele?
Goki.ro

Berea se clasifică în principal în două categorii: lager și ale, diferențiate prin tipul de drojdie folosit și temperatura de fermentare.

Lager se fermentează la temperaturi scăzute cu drojdii de tip Saccharomyces pastorianus, rezultând o băutură cu gust curat și răcoritor. Exemple includ Pilsner, Helles și Dunkel.

Ale se fermentează la temperaturi mai ridicate cu drojdii de tip Saccharomyces cerevisiae, având arome mai complexe și fructate. Tipuri de ale includ Pale Ale, India Pale Ale (IPA), Stout și Porter.

Diferențele dintre aceste tipuri de bere se manifestă în profilul aromatic, culoare și conținutul de alcool. De exemplu, Stout este o bere neagră, cu arome de cafea și ciocolată, în timp ce Pilsner este o bere blondă, cu gust amar și note florale.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Fermentația este procesul prin care drojdia transformă zaharurile din malț în alcool și dioxid de carbon. Acest proces are mai multe etape esențiale.

Prima etapă este inocularea drojdiei, unde drojdia este adăugată la mustul de bere (wort). Temperatura și tipul de drojdie utilizate determină dacă va fi o fermentație de tip lager (la temperaturi mai scăzute) sau ale (la temperaturi mai ridicate).

Următoarea etapă este fermentația primară, care durează între 4 și 10 zile. În această perioadă, drojdia consumă zaharurile din must, producând alcool și arome specifice.

După fermentația primară urmează fermentația secundară, care poate dura câteva săptămâni sau luni, în funcție de stilul berii. Aceasta ajută la clarificarea berii și la dezvoltarea unor arome complexe.

Ultima etapă este maturarea și carbonatarea. Berea este filtrată, răcită și, în unele cazuri, carbonatată artificial înainte de îmbuteliere.

Legenda spune că numele "clementină" provine de la numele fratelui Clément Rodier, un călugăr francez care a descoperit acest soi de mandarină în Algeria, la începutul secolului al XX-lea.

Se spune că fratele Clément a observat un arbore diferit de ceilalți, cu fructe mai mici și mai dulci. Acesta a început să cultive acest soi nou, care a fost numit ulterior "clementină" în onoarea sa.

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: