
India găzduiește râul Gange, care este un rau sacru pentru hinduși.
Râul este venerat ca fiind locuința zeiței Ganga și se crede că oferă purificare celor care intră în apele sale.
India găzduiește râul Gange, care este un rau sacru pentru hinduși.
Râul este venerat ca fiind locuința zeiței Ganga și se crede că oferă purificare celor care intră în apele sale.
Da, există alergie la cireșe, deși este mai puțin frecventă decât alergia la alte fructe. Alergia la cireșe este cauzată de o reacție a sistemului imunitar la anumite proteine din fruct.
Simptomele alergiei la cireșe pot varia de la ușoare la severe și pot include:
Dacă suspectați o alergie la cireșe, este important să consultați un medic alergolog pentru diagnostic și tratament.
Cel mai valoros dinte din lume apartine lui Newton.
Dintele lui a fost vandut in 1816 la o licitatie, cu aproximativ 3600 dolari (aproximativ 40.000 dolari astazi).
Temperaturile de pe muntele Everst scad pana pe la -60° C.
Este surprinzator sa aflam ca cea mai inalta temperatura inregistrata pana acum, a fost de 20° C.
Agrișele pot fi conservate în mai multe moduri pentru a păstra prospețimea și nutrienții pentru o perioadă mai lungă.
1. Refrigerarea: Agrișele proaspete se păstrează cel mai bine în frigider, într-un recipient aerisit, timp de 7-10 zile. Este important să nu fie spălate înainte de depozitare, pentru a preveni mucegăirea.
2. Congelarea: Este cea mai eficientă metodă de conservare. Fructele se spală, se usucă și se pun într-un singur strat pe o tavă, apoi se congelează. După înghețare, pot fi transferate în pungi resigilabile și păstrate până la 12 luni.
3. Deshidratarea: Agrișele pot fi uscate într-un deshidrator sau la temperatură scăzută în cuptor. Fructele uscate sunt ideale pentru consum ca gustare sau pentru prepararea ceaiurilor.
4. Gemuri și compoturi: Agrișele sunt bogate în pectină, ceea ce le face ideale pentru prepararea gemurilor, jeleurilor și compoturilor.
Alegerea metodei de conservare depinde de modul în care doriți să folosiți agrișele pe termen lung.