Hai pe Youtube »

Warning: Use of undefined constant f - assumed 'f' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/goki/public_html/povesti/include/pages/error.inc.php on line 1

Povesti de Hans Christian Andersen

Era odată un prinţ şi prinţul acela voia să se însoare cu o prinţesă, dar cu o prinţesă adevărată

Şi a cutreierat toată lumea ca să găsească una pe placul lui şi ...

Într-un sat odată erau doi oameni pe care îi chema la fel.

Pe amândoi îi chema Klaus; unul însă avea patru cai, iar celălalt numai un cal. Ca să-i poată deosebi unul de ...

Era o stradă îngustă şi întortocheată, cu case mici, urâte şi dărăpănate.

Dar, dintre toate, una singură, cea mai înaltă, era atât de veche şi de şubredă încât ...

Era pe vremuri un împărat căruia aşa de mult îi plăcea să fie bine îmbrăcat şi să aibă mereu haine noi încât îşi dădea toţi banii numai pe îmbrăcăminte.

Nu se ...

Pagina Povesti Hans Christian Andersen a fost marcata de un moderator ca incompleta, pe motivul Prea putine povesti de Hans Christian Andersen si va fi revizuita si imbunatatita in curand.
Sustine-ne cu un LIKE

Despre Hans Christian Andersen

Nascut pe data de 2 Aprilie 1805 la Odense, Danemarca, Hans Christian Andersen a fost spre deosebire de marea majoritate a scriitorilor, un elev slab care nu a fost deloc priceput in studii si care nu a invatat niciodata sa scrie in limba sa materna, daneza.

Avea insa o imaginatie bogata, construindu-si singur un mic teatru de jucarie pentru papusi carora le facea mereu hainute.

Ambitia si perseverenta i-au dat putere sa plece din casa parinteasca unde locuia doar cu mama sa, tatal acestuia decedand cand el avea doar 11 ani, incercandu-si astfel norocul in Copenhaga.

Desi initial era dislexic, cu trecerea anilor, Andersen a invatat sa vorbeasca fluent limbile engleza, daneza, germana, precum si limbile scandinave.

In Copenhaga, la varsta de 17 ani, i s-a acordat o bursa de educatie de catre un oficial al guvernului, desi a considerat tot timpul ca studiile au constituit cea mai intunecata parte a existentei sale. La finalul acestor studii, in 1829, acesta a avut parte de un mare succes cu povestirea "O calatorie de la Canalul Holmen la capatul rasaritean al Insulei Amager in anii 1828 si 1829", in aceeasi perioada publicand o colectie de poeme si o farsa.

Insa cele care i-au adus o popularitate pe plan international au fost povestile inca nemuritoare "Degetica", "Craiasa Zapezilor", "Mica Sirena", "Ratusca cea Urata", "Printesa si Bobul de Mazare", "Fetita cu Chibrituri" si nu numai.

Hans Christian Andersen isi gaseste sfarsitul in luna August 1875, dupa o cadere la pat de 3 ani, fiind inmormantat la Assitents Kirkegard in Norrebro, Copenhaga.

Cu putin inainte de moartea sa, scriitorul s-a sfatuit cu un compozitor in legatura cu muzica pentru funeraliile propriii, spunand ca "Cei mai multi oameni care vor urma dupa mine vor fi copii, asa ca faceti in asa fel incat ritmul sa tina timpul cu pasi mici".

Legături externe:
Wikipedia

Reclama
Era odat-un împărat ş-avea trei fete şi erau aşa de frumoase, de la soare te puteai uita, da la dânsele ba. Acu, cele două erau ...
Odată, Păcală stătea la marginea unei păduri. Deodată vede o trăsură venind spre el. Repede se scoală, ia un trunchi mare de ...