Emu

Emu Informatii interesante si curiozitati

Emu
Reclama
Informatii utile rapide
Lucruri generale despre Emu, precum habitatul, unde/cat traieste si alte detalii interesante.
  • Durata de viata: intre 12 si 20 ani
  • Unde traieste (mediu de viata): Pajisti cu tufisuri, aproape de apa
  • Nume stiintific: Dromaius Novaehollandiae
  • Ce mananca (mancarea principala): Fructe, seminte, insecte, flori
  • Pradatori (cei care vaneaza/mananca acest animal): Cainii salbatici, oamenii
  • Caracteristici distinctive: Corp mare, ochi mari
  • Culoare: Negru, gri, maro
Reclama

Origine

A doua pasare ca marime dupa strut, emu este o pasare omnivora ce traieste pe meleagurile Australiei.

Pasarile emu au fost vazute pentru prima data in anul 1696, pe coasta de vest a Australiei, intr-o expeditie condusa de capitanul olandez Willem de Vlamingh.

Subspeciile Emu Tasmanian si King Island Emu au disparut dupa colonizarea europeana din Australia, in anul 1788.

Hrana

Ca pasare omnivora, emu se hraneste cu lastari de plante, fructe, seminte, insecte precum: lacuste, greieri, gandaci, larve de molii de bumbac, buburuze, paienjeni, furnici si miriapode.

Aceste insecte ii asigura necesarul de proteine. Aceasta inghite pietre mici care le ajuta la macinarea plantelor in stomac, asadar, pentru o mai buna digestie.

Cele din captivitate au mancat chiar si bijuterii, chei de masini, sticla, suruburi sau margele.

Pasarea emu bea o cantitate foarte mare de apa, intre 9 si 18 litri de apa pe zi.

Aspect/Caracteristici

Fiind unele din cele mai mari pasari de pe Terra, emu ating si inaltimea de 190 cm, iar lungimea masurata de la cioc si pana la coada ajunge la unii indivizi chiar si la 164 cm, greutatea adultilor variind intre 18 si 60 kg.

Au capul mic, gatul si picioarele lungi, iar corpul masiv este acoperit cu pene gri-maronii cu aspect blanos.

Gatul are o culoare albastru pal.

Comportament

Avand picioarele lungi si masive, emu are capacitatea de a alerga chiar si cu 48 km/h.

Este o pasare de zi care isi petrece majoritatea timpului cautand hrana, tavalindu-se prin praf, curatandu-si penajul cu ciocul si odihnindu-se.

Reproducere

Imperecherea are loc intre lunile Aprilie si Iunie, iar masculii construiesc un cuib rezistent semi-acoperit, format din iarba, bete, scoarta de copac si frunze.

In perioada de incubatie de 8 saptamani, masculul este cel care cloceste ouale non stop, stand fara hrana si apa in toata aceasta perioada, ei reusind sa supravietuiasca din rezervele de grasime si cu roua de dimineata de langa cuib.

Emu poate depune intre 20 si 50 de oua pe sezon, acestea fiind de culoare verde inchis.

Specii/Subspecii

Emu Tasmanian

King Island Emu

Kangaroo Island Emu

Stiati ca?
In curand vom crea o lista cu curiozitati pe care poate nu le stiati despre Emu!
Reclama