Flamingo

Flamingo Informatii interesante si curiozitati

Flamingo

Flamingo, mini informatii

Precum habitatul, unde si cat traieste, dieta sau dimensiuni:
  • Durata de viata: 15-30 ani
  • Unde traieste (mediu de viata): Lacuri mari, lagune
  • Nume stiintific: Phoenicopterus
  • Ce mananca/mancarea principala: Alge, pesti, insecte
  • Predatori: Oameni, vulturi, babuini, caini salbatici

Hrana

Majoritatea pasarilor flamingo se hranesc cu creveti si cu alge, hrana pe care o filtreaza din apa.

Aspect / Caracteristici

Pasarile flamingo sunt dotate cu picioare lungi si subtri, dar se deosebesc in special prin coloritul lor ce variaza de la roz pal pana la rosu deschis, colorit ce se datoreaza bacteriilor din apa si beta-carotenului din hrana.

Comportament

Acestia stau adesea intr-un picior pentru a-si conserva mai bine caldura corpului, tinand cont de faptul ca majoritatea timpului si-o petrec in apa.

Reproducere

Acestia devin maturi sexual la aproximativ 6 ani, imperecherea are loc in apa, iar cuiburile sunt construite cu 6 saptamani inainte ca ouale sa fie depuse, din noroi, pietre mici, paie si pene.

In general, femelele depun un singur ou, foarte rare fiind cazurile cand au depus mai mult de un ou. Puiul iese dupa 27 – 31 de zile.

Specii / Subspecii

Flamingo american (Phoenicopterus ruber), Flamingo andean (Phoenicoparrus andinus), Flamingo chilian (Phoenicopterus chilensis), Flamingo James (Phoenicoparrus jamesi), Flamingo mare (Phoenicopterus roseus), Flamingo mic (Phoeniconaias minor)

Stiati ca? despre Flamingo

Curiozitati educationale, haioase sau chiar bizare despre Flamingo pe care poate nu le stiati.
  • Există șase specii distincte de flamingo, dar este nevoie de un ochi foarte bun pentru a le distinge.
  • Culoarea roz provine din beta-carotenul din crustaceele și planctonul pe care îl mănâncă pasarile flamingo. Ele vor deveni albe dacă dieta lor nu este suplimentată cu creveți vii sau hrana specifica care conține pigmenți carotenoizi.
  • Puii de flamingo se nasc cu pene gri și alb. Nu se fac roz decat dupa un an sau doi. Ciocurile lor sunt drepte și încep să se curbeze pe măsură ce cresc și se maturizează.
  • Masculii și femelele efectuează un dans spectaculos de a face curte in atragerea unui partener. Odată formate, legăturile perechei flamingo sunt în mare parte monogame.
  • Flamingo pot trăi mult timp - unii indivizi au fost înregistrați la vârsta de 70 de ani, ajungand la una dintre cele mai lungi vieți din lumea păsărilor. În sălbăticie, amenințările lor cele mai mari sunt prădătorii precum vulturii și chiar babuinii.
  • Cuvântul "flamingo" provine din cuvântul spaniol și portughez "flamenco", care în traducere înseamnă "colorat ca flacăra" și se referă la culoarea strălucitoare a penelor păsărilor.
  • Atât mama cât și tatăl mențin oul cald înainte de a ecloza. La câteva zile după eclozare, ambii părinți vor începe să-și hrănească puiul.
  • „Genunchiul” vizibil al pasarii flamingo este de fapt articulația gleznei. Genunchiul adevărat este aproape de corp și nu poate fi văzut din cauza penelor.
  • Flamingo mănâncă în mare parte alge, larve și crustacee mici, deoarece trăiesc în general lângă lacuri, mlaștini și zone umede. De asemenea, mananca creveți și moluște.
  • Credeți sau nu, flamingo pot zbura de fapt mai bine decât își imagineaza majoritatea oamenilor. Este o concepție greșită foarte frecventă despre faptul că flamingo nu zboară, dar au capacitatea de a zbura sute de kilometri pe zi între diferite locații, din nevoia de a găsi hrană. De asemenea, decolează foarte repede și zboară până la vreo 60 de km pe oră.
Ajuta-ne sa imbunatatim aceasta pagina!
Intra pe acest formular si scrie-ne propunerile tale.
Ai aflat ceva nou despre Flamingo?
Recomanda prietenilor tai
Urmareste-ne pe social
Sau vezi alte animale cu litera F.
YouTube Goki.ro
30 de curiozitati despre animale 30 de curiozitati despre animale
Curiozitati despre Elefanti Curiozitati despre Elefanti
Curiozitati despre Lei Curiozitati despre Lei