Goki.ro
Majoritatea oamenilor din întreaga lume au acces la apă potabilă curată,
dar este o problemă majoră în zonele mai sărace ale lumii.
Poluarea
apelor și apa de calitate scăzută pot duce la bacterii periculoase, boli
și viruși cum ar fi E. coli și Cryptosporidium.
Mai multe curiozități
Descoperă categoriile de informații din care face parte această..
Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment
Parcul Tête d'Or din Lyon este cel mai mare parc urban din Franța si a fost creat în același an cu Parcul Central din New York.
Acesta găzduiește una dintre cele mai mari grădini botanice din lume, cu 16.000 de specii de plante, un lac și o grădină zoologică deschisă.
Cele 5 organe vitale esențiale pentru supraviețuirea umană sunt creierul, inima, rinichii, ficatul și plămânii.
Numai pentru India, KFC a trebuit să introducă un meniu "vegetarian".
Buzele umane au o culoare roșiatică datorită unei mari concentrații de capilare minuscule care se află chiar sub piele.
Pe 21 august 1986, un mic lac (Lacul Nyos) din Africa a ucis peste 1.700 de săteni și 3.500 de animale peste noapte, când a eliberat brusc 300.000 de tone de bioxid de carbon, sufocând totul pe o raza de 26 km.
Oamenii de știință încă nu știu ce a declanșat evenimentul.
Egiptul este cea mai populară destinație turistică din Africa, atrăgând aproximativ 10 milioane de vizitatori pe an.
Da, avocado conține mai mult potasiu decât banana.
- 100 g de avocado conține aproximativ 485 mg de potasiu, în timp ce aceeași cantitate de banană conține doar 358 mg.
- Potasiul este esențial pentru echilibrul electrolitic, sănătatea inimii și funcționarea mușchilor.
Consumul regulat de avocado ajută la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
Porumbul a devenit o cultură alimentară globală datorită adaptabilității sale la diferite condiții climatice și soluri, precum și datorită valorii sale nutritive. A fost introdus și cultivat cu succes în diverse regiuni ale lumii, devenind o parte importantă a dietelor umane și ale animalelor.
Un alpinist arde in medie 20.000 de calorii in ziua ascensiunii muntelui si o medie de 10.000 pe zi pe restul urcarii.