Cum mai sunt numiti egiptenii
Mai multe curiozitati
Descopera sectiunile de curiozitati din care face parte aceasta.Citite in acest moment
Descopera alte lucruri interesante care sunt citite acum de altii.În 1974, oamenii de știință au descoperit în Etiopia cel mai vechi strămoș cunoscut.
Scheletul de 3.2 milioane de ani a fost numit "Lucy" după piesa celor de la Beatles "Lucy in the Sky with Diamonds".
Mantaua Pamantului este compusă din 44,8% oxigen, 21,5% siliciu și 22,8 magneziu, deși conține, de asemenea, urme de fier, aluminiu, calciu, sodiu și potasiu. Totuși, aceste elemente sunt legate între ele în rocile care alcătuiesc mantaua Pământului.
Manta este cel mai mare strat al Pământului, cu o grosime de aproximativ 2970 km - reprezintă aproximativ 84% din volumul total al Pământului.
Soarele se află la 24 000 - 26 000 de ani lumină distanță de centrul galactic, si are nevoie de 225-250 de milioane de ani pentru a finaliza o orbită a centrului Calea Lactee.
În timp ce realizează această orbită, Soarele se deplasează cu o vieza de 136,7 mile pe secundă.
Veveritele isi fac depozite de nuci si seminte in mai multe locuri, pentru a avea masa asigurata pe timp de iarna.
Acestea contribuie involuntar la aparitia copacilor, deoarece le ascund in pamant si nu le dezgroapa pe toate.
In 1923, exploratorul Roy Chapman Andrews a gasit primul cuib de dinozauri cunoscut stiintei, in desertul Gobi, din Mongolia.
Inainte de a gasi cuibul, oamenii de stiinta nu erau siguri cu privire la modul in care s-au nascut dinozaurii.
Parcul Tête d'Or din Lyon este cel mai mare parc urban din Franța si a fost creat în același an cu Parcul Central din New York.
Acesta găzduiește una dintre cele mai mari grădini botanice din lume, cu 16.000 de specii de plante, un lac și o grădină zoologică deschisă.