De ce a fost numit Muntele Everest?

De ce a fost numit Muntele Everest?
Goki.ro

Muntele Everest a fost numit dupa un fost general britanic, Sir George Everest.

Acesta nu a urcat niciodata pe munte si nici nu a fost incantat ca a fost numit dupa el.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Legenda spune că regina Cleopatra a Egiptului, renumită pentru frumusețea sa legendară, folosea castravetele ca parte a rutinei sale de îngrijire a pielii. Se spune că se scălda în lapte de măgăriță și își aplica măști cu castravete și alte ingrediente naturale pentru a-și menține tenul tânăr și radiant.

Deși nu există dovezi istorice concrete care să ateste utilizarea exactă a castravetelui de către Cleopatra, este plauzibil ca aceasta să fi cunoscut și folosit proprietățile hidratante și antiinflamatorii ale acestui aliment. Egiptenii antici aveau cunoștințe avansate despre plante și utilizările lor medicinale și cosmetice, iar castravetele era cultivat în regiune încă din acea perioadă. Mitul Cleopatrei și al castraveților contribuie la imaginea castravetelui ca un ingredient natural și eficient pentru îngrijirea pielii.

Fermentația este procesul prin care drojdia transformă zaharurile din malț în alcool și dioxid de carbon. Acest proces are mai multe etape esențiale.

Prima etapă este inocularea drojdiei, unde drojdia este adăugată la mustul de bere (wort). Temperatura și tipul de drojdie utilizate determină dacă va fi o fermentație de tip lager (la temperaturi mai scăzute) sau ale (la temperaturi mai ridicate).

Următoarea etapă este fermentația primară, care durează între 4 și 10 zile. În această perioadă, drojdia consumă zaharurile din must, producând alcool și arome specifice.

După fermentația primară urmează fermentația secundară, care poate dura câteva săptămâni sau luni, în funcție de stilul berii. Aceasta ajută la clarificarea berii și la dezvoltarea unor arome complexe.

Ultima etapă este maturarea și carbonatarea. Berea este filtrată, răcită și, în unele cazuri, carbonatată artificial înainte de îmbuteliere.

Ce este sarcasmul?

Sarcasmul este o remarcă „amară, ascuțită sau batjocură”.

O cercetare de la Harvard Business School a descoperit că sarcasmul este "cea mai înaltă formă de inteligență", întrucât "interpretarea și construcția sarcasmului duc la o creativitate mai mare, deoarece activează gândirea abstractă".

Persoanele care mananca orez sunt mai putin susceptibile sa devina obezi, decat cei care nu mananca aceasta cereala.

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: