Goki.ro
Tradiția de a schimba inelele de nunta își are originea în Egiptul antic.
Mai multe curiozități
Descoperă categoriile de informații din care face parte această..
Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment
Energia din nucleul Soarelui este generată de fuziunea nucleară, deoarece Hidrogenul se transformă în Heliu. Producția de energie a Soarelui este de aproximativ 386 miliarde de megawați.
În timpul procesului de fuziune nucleară în interiorul Soarelui, miezul poate atinge temperaturi uluitoare de 150 milioane de grade Celsius.
Pe 21 august 1986, un mic lac (Lacul Nyos) din Africa a ucis peste 1.700 de săteni și 3.500 de animale peste noapte, când a eliberat brusc 300.000 de tone de bioxid de carbon, sufocând totul pe o raza de 26 km.
Oamenii de știință încă nu știu ce a declanșat evenimentul.
Există un record mondial pentru o persoană cu cele mai multe recorduri mondiale.
Aparține lui Ashrita Furman, din New York, care deține peste 600 de recorduri mondiale Guinness, de la cele mai grele încălțăminte purtate (aproximativ 146 kg), până la împinsul unei portocale cu nasul pe o distanță de 1600 de metri.
Sâmburii de caise conțin amigdalină, o substanță care poate fi toxică în cantități mari. De aceea, este recomandat să se consume cu moderație.
Mai mult de jumătate din apa folosită într-o casă este folosită în baie.
Avocado este considerat un superaliment datorită conținutului său bogat în grăsimi sănătoase, fibre și vitamine.
- Susține sănătatea inimii datorită conținutului ridicat de grăsimi mononesaturate, care ajută la reducerea colesterolului rău (LDL).
- Îmbunătățește digestia, fiind bogat în fibre care ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos.
- Are efect antiinflamator, datorită antioxidanților și conținutului ridicat de vitamina E.
- Menține sănătatea pielii și a părului, datorită vitaminelor A, C și E.
Cel mai scump mar din lume este Sekai Ichi Apple si costa 21.00 dolari fiecare.
Sekai ichi inseamna “numarul unu din lume” in japoneza.
Senzația de furnicături sau arsură pe limbă după consumul de ananas este cauzată de bromelaină, o enzimă care descompune proteinele. Aceasta afectează temporar mucoasa bucală, provocând iritații minore.
Factori care amplifică senzația:
- Consumul de ananas necopt – Conținutul de bromelaină este mai ridicat în fructele insuficient coapte.
- Sensibilitatea individuală – Unele persoane au o reacție mai puternică la enzimele din ananas.
- Leziuni orale preexistente – Aftele sau tăieturile mici pot intensifica senzația de arsură.
Gătirea ananasului sau combinarea lui cu produse lactate poate reduce efectul bromelainei.
Maria Mitchell a fost prima astronomă profesionistă feminină (născută la 1 august 1818), care a descoperit o cometă.