Aerul din Mumbai

Aerul din Mumbai
Goki.ro
Se pare că aerul din Mumbai este atat de poluat, că respirația pe durata unei zile echivaleaza cu 100 de țigări fumate.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Originea alfabetului Braille?

Alfabetul Braille s-a bazat pe un cod militar tactil denumit "scriere de noapte", dezvoltat ca răspuns la cererea lui Napoleon Bonaparte pentru un mijloc ca soldații să comunice în tăcere noaptea, fără o sursă de lumină.

S-a dovedit a fi prea dificil pentru soldați să recunoască prin atingere și a fost respins de către armată.

În timpul războiului din Coreea, un soldat britanic pe nume Bill Speakman a condus o serie de atacuri cu grenade împotriva valurilor de soldați chinezi care îi atacau postul.

Când a rămas fără grenade, a început să arunce sticle de bere, oferindu-i unității sale suficient timp pentru a se retrage.

Cartea Guinness a Recordurilor Mondiale il recunoaste în prezent pe Bette Calman, de 85 de ani, din Australia, cel mai vechi profesor de yoga din lume.

Facebook permite utilizatorilor să își descarce datele personale, inclusiv postările, mesajele și informațiile contului.

Pași pentru descărcarea datelor:

  • Mergi la SetăriConfidențialitateInformațiile tale de pe Facebook.
  • Selectează „Descarcă informațiile tale”.
  • Alege ce tip de date vrei să descarci (postări, mesaje, comentarii, fotografii etc.).
  • Stabilește perioada de timp, formatul fișierului și calitatea media.
  • Apasă pe „Creează fișier” și așteaptă notificarea pentru descărcare.

Datele descărcate vor fi arhivate într-un fișier ZIP și pot fi accesate offline.

Un „superdegustător” este o persoană cu un număr mult mai mare de papile fungiforme, ceea ce îi permite să perceapă gusturile mai intens, în special pe cele amare.

Caracteristici ale superdegustătorilor:

  • Hipersensibilitate la gusturile amare, cum ar fi cele din cafea, broccoli sau bere.
  • Percepția intensă a sării și dulcelui.
  • Preferință pentru alimente mai blânde, evitând mâncărurile foarte condimentate.

Cauze:

  • Factori genetici – aproximativ 25% din populație sunt superdegustători.
  • Structura limbii – mai multe papile gustative = percepție mai intensă a gustului.

Superdegustătorii au un risc mai scăzut de a consuma alimente nesănătoase, dar pot avea dificultăți în a tolera anumite alimente sănătoase.

Da, afinele sunt recunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii datorită conținutului ridicat de polifenoli, flavonoide și vitamina C.

Inflamația cronică este un factor de risc pentru multe boli, inclusiv diabet, afecțiuni cardiovasculare și artrită. Consumul regulat de afine ajută la scăderea nivelului de markeri inflamatori, cum ar fi proteina C-reactivă.

Studiile arată că afinele pot reduce inflamația la nivel celular și pot îmbunătăți răspunsul sistemului imunitar.

De asemenea, afinele sunt benefice pentru articulații, contribuind la reducerea durerilor asociate cu artrita reumatoidă. Persoanele care suferă de inflamații cronice pot beneficia de consumul zilnic de afine, fie proaspete, fie sub formă de suc natural sau suplimente. Prin combinarea afinelor cu alte alimente antiinflamatoare, precum nucile și semințele, efectele lor benefice pot fi amplificate.

Caisele pot fi consumate proaspete, uscate, sub formă de dulceață, compot, gem sau sucuri. De asemenea, pot fi adăugate la diverse preparate culinare, precum salate, prăjituri sau sosuri.