Grecii antici înveleau bebelușii în pânză strânsă pentru a le forma corpul

În Grecia Antică, nou-născuții erau înfășați strâns în pânză pentru a le menține corpul drept și a preveni deformările membrelor. Această practică era comună și în alte civilizații, inclusiv în Roma Antică și Egipt.
Se credea că, prin această metodă, copilul va avea o postură mai bună și va fi mai puternic. În realitate, bebelușii au o flexibilitate naturală datorită cartilajelor lor moi, iar înfășarea nu este necesară pentru dezvoltarea corectă a oaselor.
Astăzi, înfășatul este folosit pentru calmarea bebelușilor, deoarece imită senzația de siguranță din uter. Totuși, trebuie făcut corect pentru a evita riscurile, cum ar fi displazia de șold.
Mai multe curiozități
Descoperă categoriile de informații din care face parte această..Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Serviciul Poștal Indian a lansat un timbru special pentru yoga.
S-a intamplat in 2015, pentru a comemora Ziua Internationala a Yoga.
Aceeași apă care a existat pe pământ cu milioane de ani în urmă este încă prezentă astăzi.
Apa din robinetul dvs. ar putea conține molecule baute de dinozauri.
Mulți regi au sprijinit artele, influențând dezvoltarea culturală a epocilor lor. Printre cei mai importanți se numără:
1. Ludovic al XIV-lea (Franța): A fost un mare susținător al arhitecturii și teatrului, construind Palatul Versailles.
2. Matia Corvin (Ungaria): A susținut Renașterea în Europa Centrală, aducând artiști și savanți la curtea sa.
3. Carol I al Angliei: A fost un mare colecționar de artă, sprijinindu-i pe Rubens și Van Dyck.
4. Lorenzo de Medici (Florența): A fost protectorul lui Michelangelo și Leonardo da Vinci.
5. Frederic cel Mare (Prusia): A fost un pasionat al muzicii, compunând piese și susținându-l pe Bach.
Aceste figuri regale au influențat profund cultura și arta, lăsând moșteniri impresionante.
Castravetele este un ingredient extrem de versatil în bucătărie, fiind utilizat atât în preparate proaspete, cât și în cele conservate. Poate fi consumat crud, în salate simple sau complexe, alături de alte legume, brânzeturi, iaurt sau carne. Feliile subțiri de castravete adaugă o notă răcoritoare sandvișurilor și wrap-urilor.
Castraveții murați (în oțet sau saramură) sunt o garnitură populară pentru diverse feluri de mâncare, de la burgeri la fripturi. În bucătăria grecească, castravetele ras este ingredientul principal al sosului tzatziki, alături de iaurt, usturoi și mărar.
Castravetele poate fi, de asemenea, folosit în supe reci (gazpacho), smoothie-uri și chiar în unele deserturi. Sucul de castravete este o băutură răcoritoare și hidratantă, perfectă pentru zilele călduroase.

Ceasul astronomic din Lyon, situat în Catedrala Saint Jean, dateaza din 1383 si unul dintre cele mai vechi din lume!
Înalt de 9 metri, in anumite pozitii, cânta imnul lui Saint Jean-Baptiste. Din păcate, acest ceas este inactiv din 2013.