Cate persoane au ajuns intr-o zi pe varful Everest?

Cate persoane au ajuns intr-o zi pe varful Everest?
Goki.ro
Cel mai mare numar de alpinisti inregistrati care au ajuns pe varful Everest intr-o singura zi, este de 40, pe 10 mai 1993.

Mai multe curiozitati

Descopera sectiunile de curiozitati din care face parte aceasta.

Citite in acest moment

Descopera alte lucruri interesante care sunt citite acum de altii.

Mantaua Pamantului este compusă din 44,8% oxigen, 21,5% siliciu și 22,8 magneziu, deși conține, de asemenea, urme de fier, aluminiu, calciu, sodiu și potasiu. Totuși, aceste elemente sunt legate între ele în rocile care alcătuiesc mantaua Pământului.

Manta este cel mai mare strat al Pământului, cu o grosime de aproximativ 2970 km - reprezintă aproximativ 84% din volumul total al Pământului.

Un tată egiptean a numit fiica sa nou-născută “Facebook” pentru a comemora rolul jucat de Facebook în revoluția egipteană din 2011.

Numele ei complet este Facebook Jamal Ibrahim.

Veveritele ajuta la aparitia copacilor

Veveritele isi fac depozite de nuci si seminte in mai multe locuri, pentru a avea masa asigurata pe timp de iarna.

Acestea contribuie involuntar la aparitia copacilor, deoarece le ascund in pamant si nu le dezgroapa pe toate.

Cele mai mari oua de dinozaur erau la fel de mari ca mingea de baschet. Cu cat oul era mai mare, cu atat coaja era mai groasa.

Deci, daca ouale ar fi fost mai mari, probabil ca bebelusii dinozaur nu ar fi reusit sa iasa.

Crusta Pământului constă din 32% fier, 30% oxigen, 15% siliciu, 14% magneziu, 3% sulf, 2% nichel - care totalizează 96%. Celelalte 4% sunt alcătuite din urme de calciu, aluminiu și alte elemente diverse.

Crusta este alcătuita din plăci diferite care plutesc permanent pe mantaua Pământului (se deplasează la aceeași viteză cu creșterea unghiilor unei persoane).