Coaja de clementină, adesea aruncată, poate fi utilizată în diverse scopuri, datorită aromei sale intense și proprietăților sale benefice.
- Aromatizarea alimentelor: Coaja de clementină poate fi folosită pentru a aromatiza prăjituri, biscuiți, creme, înghețată, ceaiuri sau lichioruri.
- Curățarea casei: Coaja de clementină poate fi folosită pentru a crea un detergent natural pentru curățarea suprafețelor din bucătărie sau baie. De asemenea, poate fi folosită pentru a împrospăta aerul din încăperi.
- Îngrijirea pielii: Uleiul esențial de clementină are proprietăți antibacteriene și antifungice, fiind folosit în diverse produse cosmetice pentru îngrijirea pielii.
- Repelent natural pentru insecte: Mirosul de clementină poate ține la distanță insectele, cum ar fi țânțarii și muștele.
Pentru a utiliza coaja de clementină, o puteți usca și măcina, sau o puteți folosi proaspătă, răzuind partea exterioară a cojii.