De ce sunt toxice fructele de soc crude și cum se neutralizează toxicitatea lor?

De ce sunt toxice fructele de soc crude și cum se neutralizează toxicitatea lor?
Goki.ro

Fructele de soc crude conțin compuși toxici precum glicozidele cianogenetice, care pot elibera cianură în organism.

Simptome ale intoxicației:

  • Greață, vărsături, dureri de stomac.
  • Amețeli și dificultăți respiratorii în cazuri severe.

Neutralizarea toxicității:

  • Fierberea fructelor timp de cel puțin 15-20 de minute distruge substanțele toxice.
  • Uscarea fructelor reduce toxicitatea, dar nu o elimină complet.
  • Fermentarea (ex. vinul de soc) transformă compușii toxici în substanțe sigure.

Este esențial să nu se consume fructe de soc crude pentru a evita riscurile pentru sănătate.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Ulii pot vedea in culori?

Ulii pot vedea culorile, la fel ca majoritatea oamenilor, precum si cele din gama ultraviolete.

Asta inseamna ca pot percepe culori pe care oamenii nu le pot vedea.

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: