Prima sonda spatiala pe un asteroid?

Prima sonda spatiala pe un asteroid?
Goki.ro

Hayabusa (cunoscuta si sub numele de MUSES-C), a fost prima sonda spatiala japoneza fara pilotaj uman, care in 2005 a aterizat pe Itokawa, un asteroid din aproprierea Pamantului.

Lansata pe 9 mai 2003, sonda Hayabusa, a revenit pe Pamant pe 13 iunie 2010, cu un mic esantion de praf de asteroizi, care a fost studiat de oamenii de stiinta.

Mai multe curiozitati

Descopera sectiunile de curiozitati din care face parte aceasta.

Citite in acest moment

Descopera alte lucruri interesante care sunt citite acum de altii.
Mareele oceanice sunt cauzate de rotația Pământului și de tracțiunea gravitațională a Lunii și a Soarelui care acționează asupra apei oceanice.
Efectul gravitației este de aproximativ o cincime (17%) pe suprafața Lunii, comparativ cu forța gravitației de pe suprafața Pământului.
Abraham Lincoln a răspuns unui critic care pune la îndoială emanciparea scriind: „Dacă aș putea salva Uniunea fără a elibera niciun sclav, aș face-o și dacă aș putea salva eliberând toți sclavii, aș face-o și dacă aș putea salva eliberându-i pe unii și lăsându-i pe alții în pace, aș face și asta.
Cel mai inalt loc de pe Pamant?

Cel mai înalt loc de pe Pământ, și cel mai apropiat de spațiu, este Chimborazo, un vulcan inactiv din Anzi,

Chimborazo este o culme pe partea mai mare a umflaturii Pamantului si este cu aproximativ 2.400 de metri mai mare decât Everestul, calculat de la centrul Pamantului.