Vulpea Fennec

Vulpea Fennec Informatii interesante si curiozitati

Vulpea Fennec
Reclama
Informatii utile rapide
Lucruri generale despre Vulpea Fennec, precum habitatul, unde/cat traieste si alte detalii interesante.
  • Durata de viata: Intre 10 si 14 ani
  • Unde traieste (mediu de viata): Desert si zone semi aride
  • Nume stiintific: Vulpes zerda
  • Ce mananca (mancarea principala): Fructe, pasari, oua, rozatoare, reptile, insecte
  • Predatori (cei care vaneaza/mananca acest animal): Sacali, hiene
  • Vezi lista cu specii de vulpi.
Curiozitati interesante despre Vulpile Fennec
Descoperiti curiozitati uimitoare despre Vulpile Fennec pe care poate nu le stiati. Educationale, haioase si cateodata chiar bizare.
Reclama
  • Vulpea Fennec este cea mai mica dintre toate vulpile din lume.
  • Vulpile Fennec isi folosesc urechile pentru a vana, pentru ca pot auzi prada care se misca in subteran.
  • Urechile le ajuta sa scape si de caldura suplimentara si le mentin confortabile la temperaturile calde din desert.
  • Ca si alte canide, masculii Fennec isi marcheaza teritoriul cu urina si devin competitori agresivi atunci cand sezonul de imperechere soseste in fiecare an.
  • Vulpile Fennec sunt mancatoare oportuniste. Se hranesc cu plante, dar mananca si rozatoare, oua, reptile si insecte. La fel ca majoritatea animaleor din desert, vulpea Fennec si-a dezvoltat capacitatea de a merge distante lungi fara apa. Vezi si informatii interesante despre apa (h2o).
  • Aceste vulpi pot fi gasite torcand ca o pisica atunci cand se simt bine.
  • Sunt animale foarte sociale si traiesc in colonii, in salbaticie, de pana la alte 10 vulpi.
  • Au o glanda parfumata localizata pe varful cozii care poate degaja un miros de mosc atunci cand este speriata.
  • Durata de viata a vulpii Fennec este de pana la 10 ani in salbaticie si pana la 14 ani in captivitate.
  • Vulpea Fennec se recunoaste cu usurinta prin urechile sale masive si ochii mari, negri si botul mic.
  • Aceste vulpi au o varietate de apeluri sonore, inclusiv apeluri slabe de avertizare, "latrat", scheunat, chitait si tors.
  • Vulpea Fennec este nocturna, adica se odihneste in timpul zilei si este treaza in timpul noptii.
  • Pe timpul caldurii zilei sta sub pamant, in vizuina sa. Vizuinile sunt extinse, pana la 10 metri lungime si 1,16 metri adancime. Se ingroapa la baza dealurilor joase sau a dunelor unde se concentreaza umezeala, pastrand racoarea chiar si pe vremea cea mai calda.
  • Chiar daca picioarele lor nu sunt foarte lungi, vulpile Fennec pot fugi cu 32 de kilometri pe ora.
  • Vulpile Fennec se imperecheaza pe durata intregii vieti. Imperecherea are loc in ianuarie si februarie. Media de gestatie este de 50 de zile. Puii se nasc orbi si neputinciosi la sfarsitul iernii si la inceputul primaverii, intr-un barlog de la poalele unei dune de nisip.
  • Blana vulpii Fennec este apreciata de popoarele indigene din Africa de Nord, iar in unele parti ale lumii, animalul este considerat un animal de companie exotic.
  • Vulpea Fennec este unul dintre putinele animale omnivore care pare sa se descurce bine in desertul Sahara, datorita capacitatii sale de a supravietui cu foarte putina apa.
  • Vulpea Fennec este animalul national din Algeria. De asemenea, serveste ca porecla pentru echipa nationala de fotbal din Algeria: „Les Fennecs”.
  • O vulpe Fennec pe nume Finnick a fost descrisa in animatia Zootopia lui Disney. Ca urmare a popularitatii filmului, ziarul Los Angeles Times a raportat ca, copiii chinezi isi roaga parintii sa procure astfel de vulpi, ca animale de companie.
  • Dusmanii naturali ai vulpilor Fennec sunt bufnitele, vulturii, sacalii, hienele si cainii salbatici sau domestici.
Ai aflat ceva nou despre Vulpile Fennec?
Recomanda prietenilor tai
Urmareste-ne pe social
Reclama