Capitala gastronomică a Franței?

Capitala gastronomică a Franței?
Goki.ro

Lyon este capitala gastronomică a Franței.

Are în prezent 14 restaurante cu stele Michelin și se presupune că aici se găsesc 22 dintre cele mai bune locuri pentru a mânca din țară!

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Cata suprafata ocupa apa pe Pamant?

Te-ai intrebat de ce oamenii numesc Pamantul Planeta Albastra? Asta pentru că 70% din suprafața Pământului este acoperită cu apă!

Din cele 70% din apa care acoperă Pământul, numai 3% din ea este apa dulce, celelalte 97% din ea fiind sărată.

Spațiul cosmic, adesea numit și spațiul extraterestru, reprezintă vidul infinit care se extinde dincolo de atmosfera Pământului. Nu este un gol perfect, ci conține:

  • particule subatomice
  • radiații
  • câmpuri magnetice
  • și, desigur, corpurile cerești precum planete, stele, galaxii și nebuloase.
Frontiera dintre atmosfera Pământului și spațiul cosmic nu este una clar definită, ci mai degrabă o tranziție treptată. Linia Kármán, situată la o altitudine de 100 km deasupra nivelului mării, este adesea considerată limita convențională a spațiului cosmic. Dincolo de această linie, influența atmosferei Pământului devine neglijabilă, iar legile fizicii spațiului cosmic devin predominante. Studiul spațiului cosmic, cunoscut sub numele de astronomie și astrofizică, ne ajută să înțelegem originea Universului, evoluția stelelor și a galaxiilor, precum și posibilitatea existenței vieții dincolo de Pământ.

Cine a facut primele bacnote de hartie din lume?

Chinezii au fost primii din lume care au folosit bani de hartie. Asta s-a intamplat in timpul dinastiei Tang, aproximativ acum 1400 de ani.

Abia dupa aproximativ 500 de ani au inceput sa fie folositi mai mult in Europa.

Ardeiul gras poate fi afectat de boli fungice, virale și dăunători, care reduc producția și calitatea fructelor.

- Mana ardeiului (Phytophthora capsici) – provoacă pete maronii și putrezirea fructelor. Se combate prin rotirea culturilor și utilizarea fungicidelor.

- Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea) – apare în condiții de umiditate ridicată. Se previne prin ventilare bună și evitarea udării excesive.

- Afidele și păianjenul roșu – sug seva plantelor și le slăbesc. Se combat prin spălare cu jet de apă sau utilizarea insecticidelor bio.

- Tripsii – provoacă deformarea frunzelor și transmit viroze. Se folosesc capcane adezive și tratamente cu ulei horticol.