Ce sunt boabele de cafea si ce contin?

Boabele de cafea cresc pe un tufis, mai exact arborele de cafea.
Ele sunt de fapt fructe si se aseamana mult cu ciresele si contin circa 68% pulpa, 6% tegument, cofeina 1,7 – 4,0% si circa 26% bob curat.
Mai multe curiozități
Descoperă categoriile de informații din care face parte această..Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment
Misiunea americană NASA, Apollo 11, din iulie 1969, a fost prima aterizare pe Luna cu echipaj uman.
Prima persoană care a pus piciorul pe Lună a fost Neil Armstrong.


Hayabusa (cunoscuta si sub numele de MUSES-C), a fost prima sonda spatiala japoneza fara pilotaj uman, care in 2005 a aterizat pe Itokawa, un asteroid din aproprierea Pamantului.
Lansata pe 9 mai 2003, sonda Hayabusa, a revenit pe Pamant pe 13 iunie 2010, cu un mic esantion de praf de asteroizi, care a fost studiat de oamenii de stiinta.

Miezul Pământului este format din două straturi, un strat exterior și un strat interior.
Stratul exterior este considerat a fi lichid, în timp ce stratul interior al miezului este considerat a fi un solid, tot atât de fierbinte ca Soarele!
Agrișele sunt fructe versatile, utilizate în diverse preparate culinare datorită aromei lor distincte, care combină note dulci și acrișoare.
În bucătărie, agrișele pot fi consumate proaspete, ca gustare sănătoasă, sau pot fi integrate în salate de fructe pentru un plus de savoare. De asemenea, sunt ideale pentru prepararea gemurilor, jeleurilor și compoturilor, datorită conținutului lor natural de pectină.
În patiserie, agrișele pot fi folosite în plăcinte, tarte, brioșe sau checuri, oferind un contrast plăcut între dulceața aluatului și aciditatea fructelor.
Pentru un desert răcoritor, agrișele pot fi transformate în sorbet sau înghețată.
În bucătăria sărată, agrișele pot fi folosite pentru a prepara sosuri care acompaniază carnea de porc, pui sau pește. De asemenea, pot fi incluse în chutney-uri sau marinade, oferind complexitate gustului.
Indiferent de modul de preparare, agrișele aduc un aport nutritiv valoros și o aromă distinctă în diverse rețete culinare.

In 1995, doctorul Madan Kataria din India, a dezvoltat "Yoga prin ras" (Yoga rasului).
Practici sa "râzi fără niciun motiv" pentru a ajuta la eliberarea sentimentelor de stres și depresie.