Cea mai veche imbracamite din lume

Cea mai veche imbracamite din lume
Goki.ro
Cea mai veche imbracaminte din lume a fost găsită in Egipt, veche de 5000 de ani.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Porumbul a fost un aliment de bază pentru multe culturi indigene din America de Nord și America Centrală timp de mii de ani înainte de sosirea europenilor. Aceste culturi antice îl foloseau în moduri diverse, inclusiv fiert, măcinat în făină și copt, fiind o parte esențială a dietelor lor.

Unul dintre cei mai temuți regi din istorie a fost Vlad Țepeș (1431-1476), domnitorul Țării Românești, cunoscut pentru metodele sale brutale de pedeapsă, în special tragerea în țeapă. El și-a câștigat reputația prin măsurile sale extreme împotriva nobililor corupți și a invadatorilor otomani.

Un alt rege temut a fost Ivan cel Groaznic (1530-1584), primul țar al Rusiei, care a instituit o domnie a terorii, ordonând execuții în masă și persecutând nobilii boieri.

În Asia, Genghis Han (1162-1227), deși tehnic nu era rege, a fost unul dintre cei mai temuți lideri ai tuturor timpurilor. Sub conducerea sa, Imperiul Mongol a devastat orașe întregi, provocând milioane de victime.

Acești conducători au inspirat teamă atât în timpul vieții lor, cât și în istorie, din cauza măsurilor extreme pe care le-au aplicat pentru a-și menține puterea.

Animalul national din Scotia?

Unicornul este animalul național al Scoției.

Da, deși este o creatură fabuloasă, animalul național al Scoției este de fapt unicornul mitic - ales datorită asocierii sale cu dominanța și cavalerismul, precum și puritatea și inocența în mitologia celtică. 

Unii oameni de stiinta sunt de parere ca Tyrannosaurus rex ar fi putut sa fuga cu viteza de pana la 28 km / h.

Alti oameni de stiinta cred ca nu ar fi putut fugi deloc, pentru ca era atat de mare.

Pentru a consuma sâmburii de caise, este important să se îndepărteze coaja amăruie. Se pot sparge cu un ciocan sau cu o clește de nuci, se scot miezurile, se spală bine și se usucă la soare sau la cuptor. Atenție: se recomandă consumul moderat, deoarece sâmburii conțin amigdalină, o substanță care poate fi toxică în cantități mari.

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: