Cum a ajuns porumbul o cultură alimentară globală?

Cum a ajuns porumbul o cultură alimentară globală?
Goki.ro
Porumbul a devenit o cultură alimentară globală datorită adaptabilității sale la diferite condiții climatice și soluri, precum și datorită valorii sale nutritive. A fost introdus și cultivat cu succes în diverse regiuni ale lumii, devenind o parte importantă a dietelor umane și ale animalelor.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Cel mai lung si cel mai vechi canal din lume?

Canalul "Gran Canal", care incepe din Beijing, este cel mai lung si cel mai vechi canal sau rau artificial din lume.

Cunoscut in China ca "Jing–Hang", face parte din patrimoniu mondial al UNESCO si are o lungime de 1,794 km.

Olanda are cea mai mare concentratie de muzee din lume – exista aproximativ 1000 de muzee in Olanda, 42 dintre acestea fiind situate in Amsterdam.

Colectiile Van Gogh de la Muzeul Van Gogh si de la Muzeul Kröller sunt cele mai mari din lume.

Simțul olfactiv funcționează printr-un proces complex de detectare și interpretare a compușilor chimici din aer. Atunci când inspirăm, moleculele de miros intră în contact cu receptorii olfactivi din cavitatea nazală. Acești receptori trimit semnale către bulbul olfactiv, o structură situată la baza creierului.

De aici, informația este transmisă către cortexul olfactiv, unde mirosul este recunoscut și asociat cu experiențe anterioare. Acest proces explică de ce anumite mirosuri ne pot aminti de momente din trecut sau ne pot influența starea emoțională.

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: