Curiozitati despre Albert Einstein

Albert Einstein Informatii interesante si curiozitati

25 curiozitati
/
16114 curiosi
/
680 opinii
Cauti lucruri interesante despre Albert Einstein? Mai jos poti descoperi 25 curiozitati reale, chiar daca par ciudate sau amuzante, deci nu uitati sa votati ce considerati interesant.

Ideile științifice ale lui Albert Einstein au făcut din numele său un sinonim pentru geniu, dar a fost faimos si pentru opiniile pacifiste și pentru susținerea mișcării drepturilor civile. În general este considerat cel mai influent fizician al secolului XX.

Iată mai jos informatii interesante despre copilăria, creierul, teoriile și lucrările sale si multe altele.

Curiozitati interesante despre Albert Einstein

Curiozitati uimitoare despre Albert Einstein pe care poate nu le stiati. Educationale, haioase si cateodata chiar bizare.
1
/ 25
Einstein s-a născut în Ulm, Germania, în 1879. Fiind evreu, s-a mutat în Statele Unite pentru a scapa de Hitler și de razboi.
47
3
Interesant?
2
/ 25
A. Einstein a urat razboiul si a lucrat pentru pace pe toata durata vietii sale. Era pacifist si chiar a sustinut miscarea drepturilor civile din America.
36
2
Interesant?
3
/ 25
A fost rugat sa devina presedintele Israelului sionist in 1952, dar a refuzat oferta.
53
5
Interesant?
4
/ 25

Se pare ca tanarului Einstein nu i-a placut modul in care invata la scoala, cu toata disciplina impusa.

De asemenea, nu prea s-a supus sistemului de autoritate, asa ca, pana la urma a fost expulzat dintr-o scoala.

Un profesor chiar i-a spus ca nu va iesi nimic din el.

29
2
Interesant?
5
/ 25

Iubea geometria si algebra – nimeni nu l-a invatat, le-a descoperit si aprofundat de unul singur. De asemenea, a incercat intotdeauna sa isi demonstreze diferite teorii ale matematicii.

Totodata a iubit muzica clasica si canta la pian si vioara, sustinand ca, daca nu era un om de stiinta, ar fi fost un muzician.

41
4
Interesant?
6
/ 25
Cand avea aproape cinci ani, tatal sau i-a dat o busola simpla, care a devenit jucaria lui preferata!
46
5
Interesant?
7
/ 25
Prima lucrare stiintifica pe care a scris-o, a fost la varsta de 16 ani. Lucrarea era intitulata "Investigarea starii eterului in campurile magnetice".
21
1
Interesant?
8
/ 25
Nu a reusit din prima sa ia examenul de admitere la facultate.
38
4
Interesant?
9
/ 25

In New York , ingropati intr-o cutie, se afla ochii lui Albert Einstein.

Dupa ce a murit, acestia au fost daruiti lui Henry Adams (oftalmolog), pentru examinare.

34
5
Interesant?
Cea mai faimoasa ecuatie din lume? E=mc2
Goki.ro

Albert Einsten a produs probabil una dintre cele mai faimoase ecuatii:

E = mc² (energia este egala cu masa inmultita cu viteza luminii la patrat).

25
3
Interesant?
11
/ 25
Einstein ura sa poarte sosete.
27
4
Interesant?
12
/ 25
Albert Einstein a inceput sa vorbeasca fluent la varsta de 9 ani. Exista informatii diferite legate de inceputul dezvoltarii sale lingvistice. Descoperiti mai multe
23
3
Interesant?
13
/ 25

Einstein a fost casatorit de doua ori si a avut trei copii.

Prima sa sotie a fost Mileva Maric, una dintre colegele lui. Dupa ce au divortat, s-a casatorit cu vara sa, Elsa Löwenthal.

14
1
Interesant?
14
/ 25

Einstein a murit la Princeton, New Jersey la 18 aprilie 1955. Avea 76 de ani. Dupa moartea sa, creierul lui a fost studiat de o echipa de oameni de stiinta canadieni.

18
2
Interesant?
15
/ 25
Chiar dupa al doilea Razboi Mondial, Einstein a continuat sa faca descoperiri suplimentare despre caldura, gravitate si relativitate. A publicat peste 300 de rapoarte stiintifice.
16
2
Interesant?
16
/ 25
Vioara lui Einstein a fost numita Lina.
19
3
Interesant?
17
/ 25
In ciuda faptului ca Einstein isi dorea sa fie marinar, nu a invatat niciodata sa inoate. De asemenea, el nu a putut conduce un automobil.
19
3
Interesant?
18
/ 25
Comparativ cu un creier mediu, lobul paralel al lui Einstein (partea care se ocupa cu gestionarea informatiilor senzoriale) a fost cu 15% mai mare decat normal.
14
2
Interesant?
19
/ 25
Sindromul Einstein este conditia discursului intarziat la cei care sunt inzestrati intelectual. A fost descoperit de Dr. Thomas Sowell.
14
2
Interesant?
20
/ 25
Predictia lui Einstein despre expansiunea universului a fost, de fapt, in conformitate cu teoria sa generala de relativitate.
12
2
Interesant?
21
/ 25
Albert Einstein a lucrat la multe alte teorii si proiecte importante, cum ar fi: deformarea luminii datorita gravitatii, teoria cuantica a miscarii atomice in solid, miscarea browniana, o explicatie pentru actiunea capilara si multe altele.
12
2
Interesant?
22
/ 25

Chiar daca a fost intr-un fel ciudat, un pic cam timid si un pic greu de inteles, in 1915 a zguduit lumea cu Teoria Relativitatii.

In 1919, teoria a fost probata printr-un experiment, devenind celebru practic peste noapte.

14
3
Interesant?
23
/ 25

In 1921, Einstein a primit Premiul Noble pentru Fizica. Dar acesta nu a fost pentru Teoria Relativitatii, deoarece aceasta nu a fost complet inteleasa de multi.

A primit premiul pentru explicatia sa extraordinara asupra efectului fotoelectric. Prima lui sotie, Maric, a primit banii castigati de pe urma premiului.

9
3
Interesant?
24
/ 25
De la varsta de sapte ani a inceput sa iubeasca matematica si stiinta.
11
5
Interesant?
Ce fuma A. Einstein?
Goki.ro

Einstein era oarecum "obsedat" de fumat pipa. A si spus: "Cred ca fumatul de pipa contribuie la o judecata oarecum calma si obiectiva in toate actiunile umane".

Citeste mai multe vorbe celebre de Albert Einstein.

11
6
Interesant?

Descopera mai multe

Daca ti-au placut informatiile despre Albert Einstein, descopera si alte lucruri pe care poate nu le stiai.
În limba sanscrită yoga este o derivare a termenului pre-indo-europpean yugam, dintr-o rădăcină yeug- (sanscrită yuj-) însemnînd "a se alătura" sau "a se uni"
Pe măsură ce Soarele creează energie în miezul său, căldura de aici provoacă expansiune. Dacă nu ar exista forța gravitationala enormă, Soarele ar exploda ca o bombă gigantică.
La sfârșitul anilor 70, programatorii pentru Atari au mers la CEO-ul companiei, cerând redevențe și numele acestora să fie incluse în boxele prezentarii, când i-a refuzat, au mers și și-au format propria companie Activision.

Cei care au citit despre Albert Einstein, au accesat si urmatoarele