Goki.ro
Pe 14 februarie, în timp ce restul lumii (creștine) sărbătorește Ziua Îndrăgostiților, bulgarii îl sărbătoresc pe Trifon Zarezan.
Este "patronul" viticultorilor și producătorilor de vin.
Mai multe curiozități
Descoperă categoriile de informații din care face parte această..
Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment
Deși distanța oficială dintre Soare și Pământ este de 149.597.870.700 de metri, ea fluctuează anual.
Acest lucru se datorează faptului că Pământul se mișcă în jurul Soarelui pe o orbită eliptică, ceea ce înseamnă că distanța dintre cele două variază de la 147 la 152 milioane de kilometri.
Da, alunele sunt potrivite pentru persoanele cu diabet datorită conținutului lor scăzut de carbohidrați și indicelui glicemic mic.
Beneficii pentru diabetici:
- Indice glicemic scăzut – Nu determină creșteri bruște ale glicemiei.
- Bogate în fibre și proteine – Contribuie la menținerea sațietății și la reglarea glicemiei.
- Conțin grăsimi sănătoase – Ajută la reducerea inflamației și protejează sistemul cardiovascular.
Persoanele cu diabet ar trebui să consume alune cu moderație, în porții de aproximativ 30 g pe zi, evitând variantele prăjite în ulei sau glazurate cu zahăr.
In 2003, China a devenit a treia tara din lume care a trimis cu succes o persoana in spatiu.
Design-ul original pentru automobilul Volkswagen Beetle, a fost creat de către inginerul ungur Béla Barényi în 1925.
Clementinele sunt un fruct de sezon, disponibil în principal în timpul iernii, din noiembrie până în februarie.
Acest lucru se datorează faptului că clementinele au nevoie de un climat cald pentru a se coace, iar sezonul lor de creștere coincide cu lunile de iarnă din emisfera nordică.
25% din volumul marului este de fapt aer. Acesta este motivul pentru care merele plutesc in apa.
India are cel mai mare serviciu poștal din lume.
Rețeaua sa poștală conține peste 150.000 de oficii poștale, dar este, de asemenea, considerată una dintre cele mai lente rețele poștale din lume.
Caisele sunt bogate în vitaminele A și C, potasiu și fibre. Consumul de caise poate contribui la îmbunătățirea vederii, la menținerea sănătății pielii și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
20% din oxigenul Pământului este produs de pădurea Amazonului.