Goki.ro
Caisele și piersicile sunt fructe asemănătoare, dar există câteva diferențe cheie. Caisele sunt mai mici și au o formă mai rotundă decât piersicile. De asemenea, caisele au o pulpă mai fermă și o aromă mai acidulată.
Mai multe curiozitati
Descopera sectiunile de curiozitati din care face parte aceasta.
Citite in acest moment
Descopera alte lucruri interesante care sunt citite acum de altii.
Inima bate mai mult de 3 miliarde de ori pe durata medie de viață umană.
Prima urcare "cross-over" pe Everest a fost finalizata in 1988, in care echipe
chineze, japoneze si nepaleze au urcat muntele simultan atat de la nord,
cat si de la sud si au coborat pe cealalta parte.
Aceasta a fost, de
asemenea, prima urcare care a fost redata si inregistrata in direct la
televiziune.
Denumirea științifică pentru banane este Musa Sapientum, care înseamnă „fruct al înțelepților”.
Potrivit unor teorii, Luna a fost creată atunci când o stâncă de dimensiunea planetei Marte a lovit Pământul, la scurt timp după ce sistemul solar a început să se formeze, cu aproximativ 4,5 miliarde de ani în urmă.
Primul restaurant de fast food din Ungaria, un McDonald's, a fost deschis în 1988.
Din toate planetele din sistemul nostru solar, Pamantul este cel mai dens, cu o densitate de aproximativ 5.52 grame pe centimetru cub.
Cea de-a 2-a cea mai densă planetă este Mercur cu o densitate de 5.427 grame pe centimetru cub.
Există "Black Metal Yoga", prin care se face Yoga în timp ce se asculta muzica black metal sau heavy metal.
Dupa ce boabele de cafea sunt decafeinizate, mai multi producatori de
cafea vand cofeina catre companii farmaceutice si de sucuri.
Primul asteroid cunoscut a fost Ceres, descoperit de Giuseppe Piazzi in 1801.
Pe langa faptul ca este primul asteroid descoperit, Ceres este si cel mai mare asteroid cunoscut , de cca. 939 de kilometri.
* In poza, in comparatie cu Luna si Pamantul.
Porumbul a fost un aliment de bază pentru multe culturi indigene din America de Nord și America Centrală timp de mii de ani înainte de sosirea europenilor. Aceste culturi antice îl foloseau în moduri diverse, inclusiv fiert, măcinat în făină și copt, fiind o parte esențială a dietelor lor.