În perioada Renașterii, comerțul cu mătase a fost factorul cheie în dezvoltarea fortei economice in Lyon.
Datorită legăturilor strânse cu Italia, care pot fi văzută și astăzi prin arhitectura din Lyon, comerțul de mătase a înflorit in acest oras!
Rezistența la apă a unui ceas este indicată în ATM (atmosfere) sau metri și nu reprezintă neapărat adâncimea reală la care poate fi scufundat.
Clasificarea rezistenței la apă:
Este important de menționat că rezistența la apă poate scădea în timp din cauza uzurii garniturilor, așa că se recomandă verificări periodice.
În perioada Renașterii, comerțul cu mătase a fost factorul cheie în dezvoltarea fortei economice in Lyon.
Datorită legăturilor strânse cu Italia, care pot fi văzută și astăzi prin arhitectura din Lyon, comerțul de mătase a înflorit in acest oras!
Oceanul Pacific a fost o regiune esențială pentru explorările geografice, fiind traversat de numeroși navigatori și exploratori încă din Antichitate. Primele populații indigene, precum polinezienii, au colonizat insulele Pacificului cu ajutorul unor tehnici avansate de navigație, bazate pe observarea stelelor și a curenților oceanici.
În perioada marilor descoperiri geografice, exploratorii europeni au început să traverseze Pacificul. Ferdinand Magellan a fost primul european care a navigat prin acest ocean în 1520, descoperind o nouă rută maritimă spre Asia. Ulterior, James Cook a explorat și cartografiat multe insule, inclusiv Hawaii, Noua Zeelandă și Australia.
Descoperirea Pacificului a schimbat rutele comerciale globale, permițând schimburi între Asia, America și Europa. Comerțul cu mirodenii, mătase și argint a crescut semnificativ, iar Pacificul a devenit o arteră vitală pentru economia mondială.
Cireșele au fost apreciate încă din antichitate, fiind menționate în diverse opere literare. Homer, celebrul poet grec, a menționat cireșele în epopeea sa, Odiseea, descriind fructele dulci și aromate pe care le-a găsit Ulise în grădina nimfei Calipso.
Această referință literară demonstrează că cireșele erau cunoscute și apreciate în Grecia antică, cu mult înainte de răspândirea lor în Europa.
Cozile unor anumiti dinozauri aveau o lungime de peste 15 de metri.
Majoritatea dinozaurilor aveau cozi lungi care ii ajutau sa-si pastreze echilibrul atunci cand alergau.
Isaac Newton si-a dat seama ca un fel de forta atrage Luna, care are o miscare pe o traiectorie circulara in jurul Pamantului. Altfel Luna ar fi scapat de Pamant intr-o directie liniara dreapta tangentiala.
Newton a numit aceasta forta "gravitate" si a descoperit in continuare
ca aceasta “forta gravitationala” se manifesta intre toate obiectele din
univers.
Cererea de dinți umani pentru proteze a fost atât de mare la începutul anilor 1800 încât, după bătălia de la Waterloo, jefuitorii au scos dinții soldaților morți pe câmpul de luptă.
Dinții au fost furați într-un număr atât de mare, încât seturile de proteze au devenit cunoscute sub denumirea de „dinții Waterloo”.