
Cu 37 dinți, Vijay Kumar din India are cei mai multi dinti din lume, cu 5 mai multi fata de o persoana obisnuita.
Acesta a cerut sa fie introdus in Guinness World Records, dupa ce a descoperit ca era un record de Chassidar Danabalan (36 dinti).
Lacul Victoria este cel mai mare lac din Africa și al doilea ca suprafață de apă dulce din lume, acoperind aproximativ 68.800 km².
Se află la granița dintre Tanzania, Uganda și Kenya și joacă un rol esențial în ecosistemul și economia regiunii. Lacul este principala sursă a Nilului Alb și găzduiește o biodiversitate impresionantă, inclusiv pești din specia tilapia și faimoșii pești-perchidă ai Nilului.
De-a lungul timpului, poluarea și pescuitul excesiv au afectat echilibrul natural al lacului, dar el rămâne o resursă vitală pentru milioane de oameni.
Cu 37 dinți, Vijay Kumar din India are cei mai multi dinti din lume, cu 5 mai multi fata de o persoana obisnuita.
Acesta a cerut sa fie introdus in Guinness World Records, dupa ce a descoperit ca era un record de Chassidar Danabalan (36 dinti).
Unul dintre cei mai temuți regi din istorie a fost Vlad Țepeș (1431-1476), domnitorul Țării Românești, cunoscut pentru metodele sale brutale de pedeapsă, în special tragerea în țeapă. El și-a câștigat reputația prin măsurile sale extreme împotriva nobililor corupți și a invadatorilor otomani.
Un alt rege temut a fost Ivan cel Groaznic (1530-1584), primul țar al Rusiei, care a instituit o domnie a terorii, ordonând execuții în masă și persecutând nobilii boieri.
În Asia, Genghis Han (1162-1227), deși tehnic nu era rege, a fost unul dintre cei mai temuți lideri ai tuturor timpurilor. Sub conducerea sa, Imperiul Mongol a devastat orașe întregi, provocând milioane de victime.
Acești conducători au inspirat teamă atât în timpul vieții lor, cât și în istorie, din cauza măsurilor extreme pe care le-au aplicat pentru a-și menține puterea.
Pământul nu are de fapt formă rotundă, este geoid.
Acest lucru se datorează faptului că forma rotunjită are o ușoară umflatură spre Ecuator care este cauzată de rotația Pământului.
Cireșele au fost apreciate încă din antichitate, fiind menționate în diverse opere literare. Homer, celebrul poet grec, a menționat cireșele în epopeea sa, Odiseea, descriind fructele dulci și aromate pe care le-a găsit Ulise în grădina nimfei Calipso.
Această referință literară demonstrează că cireșele erau cunoscute și apreciate în Grecia antică, cu mult înainte de răspândirea lor în Europa.
Cel mai mare cuib de furnici găsit vreodată avea aprox. 6000 km lungime!
Găsit în Argentina în 2000, adăpostea 33 de populații de furnici care fuzionaseră într-o supercolonie uriașă, cu milioane de mini musuroaie și miliarde de lucrători!