De ce caisele uscate au o culoare portocalie mai intensă decât caisele proaspete?

De ce caisele uscate au o culoare portocalie mai intensă decât caisele proaspete?
Goki.ro
Culoarea portocalie intensă a caiselor uscate se datorează concentrării mai mari de carotenoide, pigmenți naturali care se găsesc și în alte fructe și legume, precum morcovii și roșiile. Procesul de uscare elimină apa din caise, concentrând astfel carotenoidele și intensificând culoarea.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Compoziția Soarelui este de aproximativ 75% Hidrogen și 25% Heliu.

Diferitele metale reprezintă mai puțin de 0,1% din masa Soarelui.

Cel mai canion verde din lume?

In Africa de Sud se gaseste cel mai mare "canion verde din lume", fiind cunoscut sub numele de Canionul raului Blyde.

Acesta este și al treilea cel mai mare canion din lume, cu o lungime de 26 de km si o adancime medie de 800 metri.

Accesiunea la tronul regal se realizează, în general, prin două modalități principale:

- Moștenire ereditară: În majoritatea monarhiilor, titlul de rege este transmis din generație în generație, conform unei linii de succesiune stabilite. Ordinea succesiunii poate fi determinată de primogenitură (primul născut), preferința pentru descendenții de sex masculin sau alte reguli specifice fiecărei case regale.

- Alegere: În anumite cazuri, regele poate fi ales de un consiliu, parlament sau alt organism decizional. De exemplu, în trecut, în unele triburi sau regate, liderul era ales pe baza meritului, abilităților de conducere sau consensului comunității.

Indiferent de modalitatea de accesiune, ceremonia de încoronare sau investitură este un ritual esențial care legitimează și oficializează statutul noului rege.

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: