De ce caisele uscate au o culoare portocalie mai intensă decât caisele proaspete?

De ce caisele uscate au o culoare portocalie mai intensă decât caisele proaspete?
Goki.ro
Culoarea portocalie intensă a caiselor uscate se datorează concentrării mai mari de carotenoide, pigmenți naturali care se găsesc și în alte fructe și legume, precum morcovii și roșiile. Procesul de uscare elimină apa din caise, concentrând astfel carotenoidele și intensificând culoarea.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

Prima sonda spatiala pe un asteroid?

Hayabusa (cunoscuta si sub numele de MUSES-C), a fost prima sonda spatiala japoneza fara pilotaj uman, care in 2005 a aterizat pe Itokawa, un asteroid din aproprierea Pamantului.

Lansata pe 9 mai 2003, sonda Hayabusa, a revenit pe Pamant pe 13 iunie 2010, cu un mic esantion de praf de asteroizi, care a fost studiat de oamenii de stiinta.

Cel mai mare lac din Europa Centrala?

Cel mai mare lac din Europa Centrală - Lacul Balaton - este situat în Ungaria, la aproximativ 150 de km sud-vest de Budapesta.

Lacul are o suprafață de 600 km patrati, este lat de 14.5 km în cel mai larg punct al său și continuă 77 km prin Munții Bakony.

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: