De ce caisele uscate au o culoare portocalie mai intensă decât caisele proaspete?

De ce caisele uscate au o culoare portocalie mai intensă decât caisele proaspete?
Goki.ro
Culoarea portocalie intensă a caiselor uscate se datorează concentrării mai mari de carotenoide, pigmenți naturali care se găsesc și în alte fructe și legume, precum morcovii și roșiile. Procesul de uscare elimină apa din caise, concentrând astfel carotenoidele și intensificând culoarea.

Mai multe curiozitati

Descopera sectiunile de curiozitati din care face parte aceasta.

Citite in acest moment

Descopera alte lucruri interesante care sunt citite acum de altii.
Porumbul este o plantă extrem de adaptabilă și versatilă, fiind cultivat într-o varietate de climat și soluri din întreaga lume. Este folosit în diverse rețete culinare, poate fi procesat în diferite produse și are multiple utilizări în industrii precum agricultura, medicina și industria chimică.

Cea mai rapida ascensiune pe Everest, din partea de sud din Nepal, a fost realizata de Pemba Dorje Sherpa, care a resit sa parcurga traseul de la tabara de baza la varf in 8 ore si 10 minute in 2004.

Din partea de nord, venind din Tibet, recordul este de 16 ore si 42 de minute si a fost stabilit de Christian Stangl, in 2007.

Majoritatea asteroizilor au o forma neregulata, deoarece sunt prea mici pentru a exercita o atractie gravitationala suficienta pentru a deveni sferici.