Fluxul si refluxul influentat de Luna

Fluxul si refluxul influentat de Luna
Goki.ro
Fluxul si refluxul oceanelor terestre sunt cauzate în mare măsură de atractia gravitațională a Lunii.

Mai multe curiozități

Descoperă categoriile de informații din care face parte această..

Descoperă alte lucruri interesante care sunt citite in acest moment

De-a lungul istoriei, mai mulți regi au fost capturați și ținuți prizonieri de dușmani sau chiar de propriii supuși:

1. Francisc I al Franței: A fost capturat de Carol Quintul în timpul Bătăliei de la Pavia (1525) și a fost eliberat doar după ce a semnat un tratat umilitor.

2. Richard Inimă de Leu (Anglia): A fost capturat în Austria și eliberat doar după plata unei răscumpărări enorme.

3. Ioan al II-lea al Franței: A fost luat prizonier de englezi în Războiul de 100 de Ani și ținut ani de zile la Londra.

4. Ludovic al XVI-lea (Franța): A fost arestat și ținut prizonier în timpul Revoluției Franceze, fiind ulterior executat.

5. Țarul Nicolae al II-lea (Rusia): A fost capturat de bolșevici în 1917 și executat împreună cu familia sa.

Aceste capturi au schimbat deseori cursul istoriei și au dus la prăbușirea unor dinastii.

Din punct de vedere botanic, castravetele este un fruct, nu o legumă. Un fruct se dezvoltă din floarea plantei și conține semințe, în timp ce o legumă este orice altă parte comestibilă a plantei (rădăcină, tulpină, frunze). Castravetele se formează din floarea plantei Cucumis sativus și conține semințe, îndeplinind astfel criteriile pentru a fi clasificat ca fruct.

Totuși în bucătărie castravetele este folosit preponderant ca legumă, în preparate sărate, nu dulci. Această clasificare culinară este bazată pe gust și utilizare, nu pe criterii științifice. Această distincție între clasificarea botanică și cea culinară este comună pentru multe fructe care sunt adesea considerate legume (ex: roșii, ardei, vinete).

Nu, ardeiul gras nu conține capsaicină, substanța responsabilă pentru iuțeala ardeilor iuți.

Capsaicina este prezentă doar în ardeii iuți, iar ardeiul gras este lipsit de această substanță, având un gust dulce și o textură suculentă.

De aceea, ardeiul gras este potrivit pentru toate vârstele și poate fi consumat fără restricții.

Dacă îți place să afli lucruri noi, îți recomandăm următoarele: