Bucătăria mexicană este recunoscută de UNESCO ca parte a patrimoniului cultural imaterial al umanității, datorită diversității și aromelor sale unice. Printre preparatele esențiale se numără:
1. Tacos: Faimoase în întreaga lume, aceste tortilla de porumb sau grâu sunt umplute cu diverse ingrediente, precum carne de vită (carne asada), porc (al pastor), pește sau legume.
2. Tamales: Un preparat tradițional realizat din aluat de porumb umplut cu carne, brânză sau chili și gătit în frunze de porumb sau banană.
3. Chiles en Nogada: Un fel de mâncare emblematic, compus din ardei umpluți cu carne și fructe, acoperiți cu un sos de nuci și presărați cu semințe de rodie – culorile sale reflectă steagul Mexicului.
4. Mole: Un sos complex, preparat din peste 20 de ingrediente, inclusiv ciocolată, chili și condimente. Cel mai faimos este "mole poblano".
5. Pozole: O supă tradițională pe bază de porumb hominy, servită cu carne, salată, ridichi, lămâie și oregano.
Mexicul oferă o paletă de arome care încântă orice gurmand, fiecare regiune având propriile sale specialități delicioase.