Goki.ro
Câmpul magnetic al Pământului a slăbit în mod constant în ultimii 180 de ani, în special în Brazilia și Argentina.
Mai multe curiozitati
Descopera sectiunile de curiozitati din care face parte aceasta.
Citite in acest moment
Descopera alte lucruri interesante care sunt citite acum de altii.
Porumbul este utilizat într-o varietate de produse alimentare, inclusiv făină de porumb, ulei de porumb, popcorn, sirop de porumb, făină de porumb și produse de patiserie și deserturi. Aceste produse oferă o gamă largă de opțiuni culinare și sunt consumate în întreaga lume în diferite culturi și bucătării.
Cel mai periculos dezastru de pe Everest a fost in aprilie 2015, cand o
avalansa declansata de un cutremur din Nepal a ucis cel putin 22 de
persoane.
Deși Egiptul este 90% deșert, aproximativ 30% din forța de muncă este în agricultură.
Mulți cred că există 9 planete care orbitează în jurul Soarelui în sistemul nostru solar. Cu toate acestea, din 2006, exista oficial doar 8 planete reale, deoarece Pluto este clasificat ca Planeta pitică.
Acestea sunt Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun.
Prima lucrare stiintifica pe care a scris-o, a fost la varsta de 16 ani.
Lucrarea era intitulata "Investigarea starii eterului in campurile
magnetice".
Femelele urangutan nasc aproximativ o data la 8 ani.
Bebelusii stau cu
mama lor intre 6 si 7 ani, pana cand au invatat abilitatile
necesare pentru a supravietui singuri.
Porumbul este o plantă extrem de adaptabilă și versatilă, fiind cultivat într-o varietate de climat și soluri din întreaga lume. Este folosit în diverse rețete culinare, poate fi procesat în diferite produse și are multiple utilizări în industrii precum agricultura, medicina și industria chimică.
Pestera Krubera sau pestera Voronya, cea cea mai adâncă peșteră cunoscută pe Pământ.
Aceasta se afla in Masivul Arabika din Georgia, si are o adâncime de 2.197 m.
Aproximativ 10-12 caise sunt necesare pentru a obține o cană de suc proaspăt.
Pe 23 mai 2019, in cadrul unei expeditii comerciale internationale, Otilia Ciotău, a devenit prima romanca care a atins varful Everest.
Ascensiunea a avut loc prin partea de nord, din Tibet si a avut nevoie de oxigen suplimentar si suport sherpa.