Hai pe Youtube »

Warning: Use of undefined constant f - assumed 'f' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/goki/public_html/poezii/include/pages/error.inc.php on line 1

Poezii de Tudor Arghezi

Un păianjen, ca un neg,

Umblă lung, în şase peri.

Abia-l vezi şi e întreg

Cu nevoi şi cu ...

Am luat ceasul de-ntâlnire

Când se turbură-n fund lacul

Şi-n perdeua lui subţire

Îşi ...

Reclama
Pagina Poezii Tudor Arghezi a fost marcata de un moderator ca incompleta, pe motivul Prea putine poezii de Tudor Arghezi si va fi revizuita si imbunatatita in curand.
Sustine-ne cu un LIKE

Despre Tudor Arghezi

Tudor Arghezi, pe numele sau real Ion Nae Theodorescu, se naste pe data de 21 Mai 1880 la Bucuresti din tata Nae Theodorescu si mama Maria Theodorescu.

Urmeaza cursurile scolii primare "Petrache Poenaru", apoi ale gimnaziului "Dimitrie Cantemir" si ulterior pe cele ale liceului "Sfantul Sava" din Bucuresti.

La 30 Iunie 1896 este debutul sau literar cu poezia "Tatal meu", la scurt timp de la debut fiind remarcat de Alexandru Macedonsky: "Acest tanar, la o varsta cand eu gangaveam versul, rupe cu o cutezanta fara margini, dar pana astazi coronata de cel mai stralucit succes, cu toata tehnica versificarii, cu toate banalitatile de imagini si idei, ce multa vreme au fost socotite, la noi si in strainatate, ca o culme a poeticii si a artei."

Dintre marile sale opere publicate de-a lungul vietii se enumera : O furnica, Flori de mucigai, Cartea cu jucarii, Ce-ai cu mine vantule?, Prisaca, Testament si nu numai.

Intr-un articol al lui Sorin Toma publicat in ziarul Scanteia, Tudor Arghezi este acuzat de folosirea unui stil poetic cu un "urat mirositor vocabular", articol ce se incheie cu o veritabila amenintare cu moartea. In urma acestui articol, poetul se retrage pana la sfarsitul zilelor in casuta lui din Str, Martisor, unde si-a castigat traiul din vanzarea cireselor.

In data de 14 Iulie 1967 poetul trece in nefiinta fiind inmormantat alaturi de sotia sa Paraschiva in curtea casei sale cu funeralii Nationale.

Legături externe:
- Wikipedia

- I-auzi, draga mea păpuşă, Zgârâie mâţa la uşă! Dar eu nu-i deschid deloc, Că sunt supărată foc. A furat ...