Hai pe Youtube »

Warning: Use of undefined constant f - assumed 'f' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/goki/public_html/poezii/include/pages/error.inc.php on line 1

Poezii de Ana Blandiana

Tare sunt ocupată

Toată ziua-n livadă.

 

Nu-mi văd capul de trebi

Printre fructe şi ...

În timp ce scriu

Pe tocul meu

Se urcă o furnică.

Ştie şi ştiu

Că n-are de ...

Cine dintre voi

Ştie ce pierde

O turmă de oi

Prin câmpia ...

Lasă-mi, toamnă, pomii verzi,

Uite, ochii mei ţi-i dau.

Ieri spre seară-n vântul ...

Uite, ploaia coase

Cerul de pământ

Cu fir de mătase

Răsucit de ...

Reclama
Sustine-ne cu un LIKE

Despre Ana Blandiana

Autoare a nu mai putin de 367 de poezii, Ana Blandiana s-a nascut in Timisoara, pe data de 25 Martie 1942 ca fiica a unui preot ortodox, numele sau real fiind Otilia Valeria Coman.

Odata instaurat regimul comunist in Romania, tatal poetei a fost arestat, fiind considerat dusman al poporului, iar mai tarziu, pentru a evita sicanele regimului, ea si-a luat pseudonimul de Ana Blandiana, dupa denumirea satului natal al mamei - Blandiana (judetul Alba).

Fiind o luptatoare pentru libertatea civica in Romania, Ana Blandiana a avut chiar si curajul sa il infrunte pe Nicolae Ceausescu prin intermediul unor interviuri acordate postului de radio Europa Libera precum si ale unor publicatii straine.

Membra a Academiei Europene de Poezie, a Academiei de Poezie Stephane Mallarme si a Academiei Mondiale de Poezie, poeta este totodata si fondator si presedinte al Academiei Civice, care realizeaza sub egida Consiliului Europei Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet.

Debuteaza in lumea scriitorilor in anul 1964 cu "Persoana intaia plural", urmand mai apoi o succesiune ampla de opere, poeme, poezii, carti traduse, carti de eseuri si nu numai, dintre care amintim: "Intamplari din gradina mea", "Somnul din somn", "100 de Poeme", "In dimineata de dupa moarte", etc.

Legături externe:
- Wikipedia

Iubeşti - când ulciorul de-aramă se umple pe rând, de la sine aproape, de flori şi de toamnă, de foc, de-anotimpul ...
În vale văd căscioara cu streşină de brad; Aud, târziu prin noapte, pâraiele ce cad Cu vuiet de pe dealuri; şi-ntinsele ...