Hai pe Youtube »

Warning: Use of undefined constant f - assumed 'f' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/goki/public_html/poezii/include/pages/error.inc.php on line 1

Poezii de Adrian Păunescu

Dacă-am să te che

Dă-mi măcar un sem

Fie şi-un bleste

Din partea ...

Află şi-nvaţă

Acest refren:

Până la moarte,

N-ai nici un ...

Întreg, al dumneavoastră, aşa mă simt din nou

Că de minciuni şi falsuri fiinţa mi-e sătulă,

Vă ...

Ei, mâine sânt mai răi ca ieri,

Otrava le rămâne-n oase,

Ei, după ce vânează ...

Am să fug cu tine-n munte să uităm cuvântul "dacă"

Am să fug cu tine-n munte să uităm cuvântul ...

Când înfăptuiam ceva,

ceea ce înfăptuiam era luat la figurat,

când nu înfăptuiam ...

Reclama
Sustine-ne cu un LIKE

Despre Adrian Păunescu

Mare autor, critic literar, eseist, director de reviste, poet, publicist, textier, scriitor, traducator și om politic roman, Adrian Paunescu s-a nascut la data de 20 Iulie 1943 la Copaceni, judetul Balti, care astazi tine de Republica Moldova.

Cea mai mare parte a copilariei si-a petrecut-o in judetul Dolj, satul Barca, urmand ca apoi sa inceapa cursurile Scolii Centrale si ale Colegiului National Carol I din Craiova.

Adrian Paunescu a studiat si Filologia la Universitatea din Bucuresti, asta dupa ce a asteptat 3 ani, deoarece tatal sau a fost condamnat la inchisoare pentru "activitati anti-comuniste".

Ca si autor literar, a avut debutul in anul 1960 urmand de-a lungul vietii sa publice peste 50 de carti, marea majoritate a acestora fiind versuri. Poetul a colaborat in cadrul Cenaclului Flacara cu cativa muzicieni, iar un numeroase versuri ale sale au reprezentat texturile unor melodii din genurile folk si rock.

In anii 1970, Adrian Paunescu devine o figura importanta in mass-media urmand la participe la numeroase emisiuni cu caracter politic si cultural, iar din 26 ianuarie 2000 - realizeaza, la Tele 7 abc, doua emisiuni saptamanale: "O noapte cu Adrian Paunescu" (talk–show, sambata noaptea) si "Cenaclul Totusi iubirea" (duminica seara).

Din multitudinea de opere ale marelui artist enumeram "Ruga pentru parinti", "Leagan pentru toata copilaria", "Desculti prin zapada", literatura pentru copii " Aventurile extraordinare ale lui Hap și Pap" si multe, multe altele.

Adrian Paunescu isi gaseste sfarsitul in anul 2010, pe data de 5 Noiembrie la Bucuresti, dupa o lunga boala cu moartea, la varsta de 67 de ani. A fost inmormantat cu onoruri militare, cu ultimele aplauze a mii de oameni, pe aleea Scriitorilor a cimitirului Bellu din capitala.

Legături externe:
Wikipedia

În gara asta nimeni nu coboară, Şi plouă-adânc, pe câmp, pe gară... Un tânăr cu manta de cauciuc Stă zgribulit ...