Hai pe Youtube »

Warning: Use of undefined constant f - assumed 'f' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/goki/public_html/poezii/include/pages/error.inc.php on line 1

Poezii de Constanţa Buzea

- Astăzi sunt şi trist, şi plâns,

Că dentistul, înainte

Să mănânc şi eu de prânz,

Mi-a ...

Se va trezi în prima zi cu soare

Primăvăratecul cocon de vie

Petrecerea-i va fi cu apă vie

Va ...

Nu râd pentru că nu ştiu să mă joc.

Deruta noastră o îngână unii.

De propriul glas sunt umiliţi ...

Reclama
Pagina Poezii Constanţa Buzea a fost marcata de un moderator ca incompleta, pe motivul Prea putine poezii de Constanţa Buzea si va fi revizuita si imbunatatita in curand.
Sustine-ne cu un LIKE

Despre Constanţa Buzea

"Era un om de o rara delicatete si de o reala severitate. La ea, sinceritatea si franchetea erau mai importante decat caldura, fiindca uneori caldura poate ascunde ipocrizie" – declara Cosmin Ciotlos despre Constanta Buzea, nascuta la 29 Martie 1941 la Bucuresti.

Poeta a debutat in revista Tanarul Scriitor in anul 1957 urmand ca in 1963 sa fie publicat primul sau volum. A avut postul de redactor la Amfiteatru si la Romania Libera, incurajand pe parcurs sa isi destainuie creatiile, multi poeti debutanti la acea vreme.

A urmat cursurile Facultatii de Filologie, Universitatea din Bucuresti, obtinand licenta in 1970.

A fost totodata si prima sotie a marelui Adrian Paunescu, casatoria avand loc cand acesta avea doar 18 ani, urmand sa aiba cei doi copii, pe Ioana si Andrei. In anul 1977 insa, acestia au divortat.

Constanta Buzea si-a dedicat intreaga viata operei lirice, avand peste 20 de volume de poezii si este considerata de catre critici drept unul dintre cei mai importanti poeti romani contemporani.

Dintre operele sale valoroase amintim: "Leac pentru ingeri", "Pasteluri", "Pelerinaj", "Joc la soare", "Intamplari cu Lacomel", "Soricelul Musafir" si nu numai.

Poeta se stinge din viata in data de 31 August 2012, la varsta de 71 ani.

Legături externe:
Wikipedia

“Allor si mosse, ed io gli tenni dietro." Dante ... Trudit apoi, m-am aşezat pe-o stâncă. La capătul ...